miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Păstrați-vă calmul! Un nou exercițiu al sirenelor de alarmă, astăzi în oraș

    de Special Arad | 1 august 2018, 8:10 AM | Știri Arad

    7

    În această dimineață, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”.

    Sirenele din Arad, la fel ca în toate orașele din țară, vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului.

    În România există 3 tipuri de alarme:
    Alarmă la Dezastre (5 sunete)
    Prealarmă Aeriană (3 sunete)
    Alarmă Aeriană (15 sunete)

    Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care ISU asigură că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

    Exercițiul are loc, conform legii, în fiecare primă zi de miercuri din fiecare lună.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Exercitii de …………

      Stil Romania.

      prealarma de bombardament…. cand? peste 30 minute? o ora, 2 zile>?
      Alarma la dezastre. Ce dezastre? urc in pod sa scap de ape? cobor in pivnita sa scap de furtuna? plec de-acasa, ies din casa, pentru ca vine cuttremurul? vin turcii? aprindem focul sa chemam calaretii din Rohan in ajutor?

      In Olanda se primeste alerta SMS, in care se spune punctual despre ce este cazul, tuturor celor conectati cu mobilul la o retea olandeza.
      In America exista acel Emergency broadcast sistem. Etc etc etc.

      La noi ce facem? Ascultam alarma, numaram 32, 3, sau 15 semnale, stam cu urechile ciulite, asteptam sa facem diferenta intre sirenele electrice si cele cu aer comprimat?
      Deschidem televizorul, ne uitam dupa breaking news sa vedem ce se anunta? vine meteorit? potop? cutremur? tsunami? foc? apa? lacuste?

      poate ar trebui afisate si la blocuri semnalele astea. Macar sa le vada omul din cand in cand. Oricum, eficacitate NULA. in caz de dezastru tot asa ne-ar lua, la voleu. Dar macar ar exista o scuza.

      „ce, n-ati auzit cele 5 sunete? le-ati confundat cu cele 3?”

      Pana cand nu va veni alerta prin sms, totul este fix pix.
      dar, „bine ca se face ceva.Exercitiul este util” . Util la fel ca si in Petrica si lupul.

      +2 voturi
      +1
      -1
      • 🙂 … de acord cu tine. Un SMS cuplat la același sistem ca și 112 (gratuit), pare o chestie folositoare.
        De era vorba despre „ciuma roșie” și „muiepsd” aveam un cârnat/salam de comentarii. Așa ne-am găsit doar noi doi să reacționăm.

        0 voturi
        +1
        -1
        • si ce spui tu cu (legal acum) Mu1e P5D, mi-ar fi trezit si mie o reactie, recunosc. Empatizez. Dar nu aveam cum sa nu scriu ceva la „Sireniada” asta fara nici un rost.

          Atata timp cat nu avem un sistem de alerta „normal” cu subiect si predicat, partea asta cu sirenele o vor intelege doar mecanicii de locomotiva.

          Si la fel ca orice lucru repetat obsesiv, va ajunge sa aiba acelasi efect ca si codurile galebene, rosii , portocalii, si cad 2-3 stropi de ploaie. Si atunci cand vine viitura, oamenii nici nu se ridica de la masa.

          Sau cu avertizarile „nowcast” care le observi eventual daca stai non stop pe net la INMH si dai refresh refresh refresh.

          Un sistem beteag, ineficient, dar zgomotos. Pentru ca putem.Deh. Noi sa fim sanatosi.

          0 voturi
          +1
          -1
    2. Mai rar, ar fi întradevăr „necesar și benefic”. Acum este ca în povestea cu Fiul Ciobanului și lupul. https://www.youtube.com/watch?v=mL-imN1xvGg

      Cine o să mai reacționeze dacă „pe bune” este o situație de criză?
      Este neinteresant pentru mine că este legal. Nu ne aflam în pragul unui război, pentru a exista o logică realistă în acest exercițiu. El este „necesar și benefic” când te pregătești de apărat populația orașului. Din nou vrem să fim „mai ortodocși decât popa”.

      Poate se autosesizează cineva din sistemul ISU, care mai are un pic neuroni funcționali și propune o modificare legislativă.
      În locul acestui exercițiu, mai bine s-ar împărții populației gratuit, o cărticică cu „Lucruri bine de știut” în caz de situație de urgență și război. Da! Învățăm ceva folositor. Cum trebuie să reacționăm și să ne apăram siguranța celor dragi.
      Există exemple de acest gen în UE și au fost primite foarte bine de populația locală.

      ACUM NE SPERIAȚI DE GEABA … în fiecare miercuri a lunii. 🙂
      Hai dragilor că doar știți că vă iubim și respectăm pentru ce faceți zilnic.

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    6 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.