sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  1.000 de pastile Ecstasy au fost ascunse într-o jucărie de pluș pentru a fi introduse în țară. Drogurile, vândute cu ajutorul a doi minori la un festival organizat în Arad

  de Ioana Costaș | 14 iulie 2023, 2:48 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  foto: DIICOT

  1.000 de pastile Ecstasy au fost ascunse într-o jucărie de pluș pentru a fi introduse în România. Drogurile au fost vândute cu ajutorul a doi minori, inclusiv pe parcursul unui festival de muzică organizat în municipiul Arad la sfârșitul săptămânii trecute. Pastilele erau comercializate pentru sume cuprinse între 500 și 4.000 de lei.

  Cel care a introdus comprimatele de Ecstasy în România și le-a vândut cu ajutorul a doi minori a fost reținut, iar ulterior a fost arestat preventiv. Minorii se află sub măsura controlului judiciar.

  760 de pastile Ecstasy au fost descoperite în urma perchezițiilor efectuate de DIICOT Arad și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad în această cauză. Cu ocazia perchezițiilor au mai fost găsite diferite cantități de droguri de risc și mare risc (cannabis și 3-CMC), cântare electronice de mare precizie și un grinder, o puşcă de vânătoare, cartuşe, telefoane mobile, 19.978 de lei, 2.200 de euro, 80 de lire sterline și 100 de franci elveţieni.

  „Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, au documentat activitatea infrațională a unor persoane bănuite de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată. Din cercetări a reieșit că, în luna iulie 2023, una dintre persoanele bănuite ar fi introdus, pe teritoriul țării, disimulate într-o jucărie de pluș, 1.000 de comprimate de Ecstasy, în scopul comercializării, inclusiv pe parcursul unui festival de muzică organizat în municipiul Arad, în perioada 7 – 10 iulie. De asemenea, bănuitul, cu sprijinul a doi minori, ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de comprimate Ecstasy, pentru sume cuprinse între 500 și 4.000 de lei. La data de 12 iulie, au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Arad, fiind descoperite și ridicate 760 de comprimate Ecstasy, cantități de droguri de risc și mare risc (cannabis și 3-CMC), 3 cântare electronice de mare precizie și un grinder, o puşcă de vânătoare calibru 4,5 mm, 28 de cartuşe calibru 12 mm, 3 telefoane mobile, 19.978 de lei, 2.200 de euro, 80 de lire sterline și 100 de franci elveţieni. Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a bănuitului major, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată. Cu privire la cei doi minori a fost dispusă măsura controlului judiciar, respectiv continuarea cercetărilor în stare de libertate. La data de 13 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a bănuitului major pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.