vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pastila de vineri! Îți lăsăm weekend-ul întreg să o dezlegi pe asta

  de Mihai Todoca | 12 iulie 2019, 10:55 AM | Strada

  1

  Dar verdele? Unde e verdele de pe spațiu? În actele Primăriei...(foto: Facebook Alex Pîrlea)

  Ne începem ziua de vineri cu o demonstrație de oximoron: avem parte de un sistem disfuncțional perfect funcțional. Explicăm îndată la ce ne referim, deoarece așa cum am spus: este vineri! Faptele se prezintă după cum urmează: un arădean are un garaj în cartierul Grădiște pe strada Crasnei colț cu Aleea Romaniței, garaj care nu știm dacă a intrat sau nu în atenția Regenerării urbane, cert este că acesta este încă în picioare. Pentru acest garaj, Primăria i-a eliberat o autorizație de construire. Dacă urmăm firul logicii, putem presupune că autorizația nu putea fi eliberată dacă în actele primăriei spațiul pe care se dorea construirea unui garaj, figura ca și spațiu verde.

  Până acum, totul este funcțional. A mers omul la primărie (de fapt tatăl acestuia, undeva prin anii ’90), a cerut o autorizație pentru garaj, Primăria a eliberat-o, el și-a făcut garajul și gata. Este la fel de logic să presupunem că în fața garajului este, în cel mai rău caz, un drum de pământ, dar în cazul de față este chiar unul acoperit cu balast. Numai că disfuncționalitatea începe și își arate colții. Agenți de la Poliția Locală și-au făcut treaba și au mers la arădean la ușă și i-au spus să nu mai parcheze mașina în fața garajului. De ce? Pentru că în actele Primăriei, spațiul respectiv figurează ca spațiu verde. S-a scărpinat arădeanul în cap cât s-a scărpinat, nu a înțeles cum de ACUM spațiul respectiv (un drum de pământ acoperit cu balast) figurează ca spațiu verde și a zis că dacă merge pe firul logicii, are dreptate. Ei… nu e chiar așa, deoarece și Poliția Locală are dreptatea ei, într-un fel… disfuncțional. Adică omul are dreptate când spune că spațiul respectiv nu are cum să fie încadrat ca spațiu verde deoarece nu are gram de iarbă pe el, dar Poliția Locală îi răspunde că: „Așa e trecut în actele Primăriei”. Acum arădeanul are de plătit niște amenzi pe care le-a primit pentru parcarea pe spațiul verde, spațiu care, să ne înțelegem, numai verde nu e. Problema ar fi venit de la o reclamație a unui vecin, dar care nu s-a îndreptat asupra lui, ci împotriva altuia, iar el a picat la mijloc… De 28 de ani locuiește arădeanul acolo, iar garajul cam tot de atâta timp este acolo…

  „De încurcat nu am încurcat pe nimeni, până acum”, ne spune el. Acum ceea ce îi mai rămâne arădeanului de făcut, este să conteste amenzile. În ce măsură va și câstiga, nu ne putem pronunța, deoarece… în actele Primăriei este trecut ca spațiu verde. Disfuncțional? Da. Dar funcționează? Păi… da. Succes în weekend, să o mai descifrați și pe aceasta, că nici arădeanul, nici Poliția Locală nu știu cum să o facă. Sunt doar victimele unui sistem disfuncțional care funcționează perfect în defavoarea cetățeanului și agentului constatator de pe teren.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cunosc zona .
   Locali au vazut spatiu verde in aceea curte ????
   Sa vina cand ploua sa vada cat este de verde .
   Am si eu o alta dilema mai mare ,daca politistul local a vazut spatiu verde ,intrarea in garaj probabil e pe sus ,ca sa nu calce spatiu verde ,sau cum intra masina in garaj???
   Ca la noi la nimeni …

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.