duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pasiunea pentru băutura dionisiacă, celebrată printr-un eveniment artistic, extrem de stilat (Foto + Video)

  de Raluca Medeleanu | 9 septembrie 2015, 11:53 AM | Cultură | Recomandările editorilor | Video

  0

  Vinul a fost consumat și chiar adorat de către oameni de milenii întregi. Dovezile consumului acestei băuturi se regăsesc în toate colțurile lumii. În Grecia antică, prin scrierile lui Homer din secolul 8 î.Hr., în Egiptul antic, în mormântul regelui Tutankamon… S-au găsit urme de vin chiar și pe teritoriul actualei Chine, datând din urmă cu două mii de ani. El simbolizează „sângele sfânt”, „pasiunea”, „viața”…

  Dragostea pe care omul o poartă acestei „licori magice” continuă să „mustească” necontenit și astăzi.

  Ieri seară, un grup de iubitori de vin s-au adunat în curtea Centrului Cultural Județean Arad, de pe strada Barițiu, pentru a fi martori ai unui eveniment de excepție, unde arta și rafinamentul s-au împletit într-o perfectă armonie.

  Este vorba de expoziția de artă cu tematică oenologică, organizată de Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați.

  Această organizare inedită a unei degustări de vin, prin asocierea lui cu arta, s-a realizat datorită câtorva membrii extrem de talentați ai clubului. Astfel, pe lângă vinurile celebre produse în România și Italia (precum Pinot Noir, Fetească Neagră sau Merlot), curtea Centrului Cultural Județean a găzduit șevalete cu lucrări de artă realizate cu vin, diferite obiecte decorative create din dopuri de plută, precum și colecția de bijuterii handmade ale căror nuanțe au fost alese intenționat din paleta de culori a vinurilor și strugurilor, iar atmosfera selectă a fost plusată de o muzică clasică de pian, de o sensibilitate aparte.

  „Acest eveniment și-a găsit o serie briliantă de sponsori și contributori, dintre care vestitele crame producătoare de vin Vinarte, Avincis, Bauer, Metamorfosis, Liliac, Giusti…”, a spus Mirela Heizer, membru al Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați.

  „Este o degustare sinestezică. Avem mai multe arte împreună. Avem arta vinului, pe care acest club arădean, unic în România, îl promovează în rândul publicului cunoscător sau nou. Alături de vinuri avem picturile lui Carmen Bayer, bijuteriile unicat ale Dacianei Cuc, artă gastronomică pregătită de restaurantul Rozmarin și avem mai multe crame speciale din România și din Italia…”, a spus Anca Giura, membru al aceluiași club.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.