Pășește în camera obscură, ca să înțelegi lumea oamenilor cu deficiențe de vedere!

  de Special Arad | 4 iunie 2019, 9:16 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Asociația pentru Dezvoltare Urbană te invită, alături de pictorul Laurențiu Dimiscă, la o experiență vizuală unică: vei putea afla și înțelege, pășind într-o cameră obscură, cum folosește un om cu deficiențe vizuale un smartphone. De asemenea, în cadrul evenimentului, participanții vor putea beneficia de ateliere gratuite de desen și vor descoperi tehnicile și imaginile tactile prin care nevăzătorii descoperă lumea. Acțiunea va avea loc în Piața Avram Iancu, între orele 10:00 și 19:00, începând de vineri, 7 iunie, până duminică, 9 iunie.

  În România sunt aproximativ 100.000 de persoane cu afecțiuni de vedere, dintre care aproape 3.000 sunt copii. Majoritatea văzătorilor nu știu că o persoană cu deficiențe de vedere folosește smartphone-ul, un device banal, dar care îi poate schimba aproape complet viața.
  Pentru ca aceste beneficii să ajungă la cât mai mulți oameni, Asociația pentru Dezvoltare Urbană lansează petiția ce solicită Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate introducerea smartphone-ului pe lista subvențiilor pentru sprijinirea persoanelor cu deficiențe de vedere.

  Semnează și tu petiția AICI!

  Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Urbană în cadrul proiectului Tehnologia Equal – „Smartphone-ul, de la capriciu la necesitate”, un program dezvoltat cu sprijinul Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

  Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană este o organizaţie non-guvernamentală din România fondată în 2009, a cărei misiune este să găsească soluţii la unele probleme ale comunităţii pentru o dezvoltare durabilă a acesteia. Obiectivele principale sunt încurajarea inovării şi modernizării prin punerea în aplicare proiecte şi iniţierea unor programe care pot servi drept exemplu în diferite domenii ale dezvoltării umane – www.procivic.ro.

  Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, inființată în anul 1994, în cadrul unei inițiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizație pentru organizații”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunității în care cetățenii trăiesc – www.fdsc.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.