luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parteneriat pe teme de cercetare științifică semnat de UVVG din Arad și Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena

  de - | 22 decembrie 2016, 3:30 PM | Educaţie

  0

  O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității și prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector cercetare științifică și studii doctorale, a participat, în perioada 20-21.12.2016, la o întâlnire de lucru pe teme de cercetare științifică cu conducerea Universității de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena, înființată în anul 1872.

  În urma întrunirii, s-a stabilit încheierea unui acord ERASMUS+ pe domeniile Silvicultură și Biologie, iar un interes crescut a fost acordat mobilităților de profesori, în cadrul rețelei de cercetare CEEPUS – pe domeniile Biologie, Biotehnologie și Științe ale alimentelor, unde Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea BOKU sunt afiliate. 

  „Colaborarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” cu Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena este de mai mulți ani, atât în domeniul Științelor Vieții, cât și în domeniul agriculturii și biotehnologiilor alimentare. Întâlnirea avută zilele trecute cu Universitatea BOKU din Viena are o semnificație deosebită pentru Universitatea noastră, întrucât am încheiat un protocol de colaborare, în cadrul rețelei de cercetare CEEPUS privind domeniile de Biologie, Biotehnologie și Științe ale alimentelor și ne-am înscris cu un program ERASMUS+ în domeniile Silvicultură și Biologie. Cele două universități au în vedere organizarea unor cursuri de vară, organizate de Școala doctorală de Biologie a Universității noastre, cu participarea cercetătorilor din cadrul Universității BOKU, unde vor fi prezentate comunicări științifice interdisciplinare pe teme de toxicologie, analiza metalelor grele în soluri, pești și apă”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.