Parohia și Ocolul Silvic vin cu precizări care atestă legalitatea tăierii arborilor din jurul bisericii de la UTA

  de Alin Olteanu, Raluca Medeleanu | 19 martie 2021, 12:24 PM | Știri Arad | Strada | Topic special

  5

  Primim noi informații în legătură cu tăierea copacilor din jurul noii biserici de la UTA, „Șega II”, care schimbă complet problema. Se pare că o a patra instituție, pe care nu o contactasem în prealabil, a emis de fapt aviz favorabil cererii Parohiei Ortodoxe respective să taie copacii, considerând că aceștia sunt o specie invazivă care nu ridică probleme prin înlăturarea lor. Este vorba de Ocolul Silvic „Iuliu Moldovan”, iar detaliul care ne-a indus în eroare (cu scuzele noastre de rigoare!) a fost specificația pe care am primit-o de la Agenția de Protecția Mediului Arad, anume că toate avizele trebuie automat să fie aprobate fie de APM, fie de Comisia Primăriei Arad. Ei, bine, din informațiile pe care le-am obținut astăzi de la Ocolul Silvic „Iuliu Moldovan” se pare că afirmația este parțial adevărată, ea referindu-se strict la domeniile aflate în proprietatea publică. În acest caz, spațiul respectiv nu este domeniu public, ci privat – în apartenența Parohiei.

  Am fost contactați și de preotul Bisericii Parohiei „Arad Șega II”, Andrei Dîrbaș, care a ținut să ne specifice că în proiectul tehnic este prevăzută înlocuirea acestor copaci cu alții noi. Mai exact, se intenționează valorificarea spațiului verde respectiv. Proiectul prevede doar o alee din pavaj, la intrarea în biserică, trotuare pe lateral, iar în spatele bisericii o parcare cu pomi si spatiu verde. Părintele Dîrbaș ne-a spus că Primăria nu a emis niciun aviz întrucât spațiul respectiv nu este înregistrat ca parc, nu a fost niciodată, ci este teren proprietate privată a Bisericii. Mai mult, Ocolul Silvic a marcat copacii respectivi și a dat toate avizele și aprobările, lucru care ne-a fost confirmat ulterior și de Garda de Mediu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Jurnalistii lui ZERO BARAT. Atacati si aruncati cu mocirla in toata lumea inainte sa verificati si sa vedeti care este informatia corecta. Regurgitati stiri de kkt, de can-can, doar pt. a pretinde ca cica faceti jurnalism. Suteti penibili. Rusine sa va fie impostorilor.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • „Inainte sa verificam” – am verificat la trei institutii ieri, care sustineau ca nu au emis niciun aviz! Mai mult, APM sustinea ca cererile de la Ocolul Silvic sunt redirectionate la ei care dau ultimul cuvant pt. aviz…. Cred ca asistam mai degraba la o lipsa de comunicare intre institutii, decat de acuzatiile pe care ni le aduceti dumneavoastra!

    +4 voturi
    +1
    -1
  2. Ce vrajeala ieftina! Intr-adevar au fost cativa otetari, specie ce poate fi considerata invaziva, insa nu tot ce au taiat au fost arbori din specia asta. Se poate verifica la o simpla cautare pe Google Street View unde se vade bine ce fel de arbori au fost.
   E o ticalosenie fara margini, pentru cativa arbori “invazivi” au barberit toata zona.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Minciuni. M-am nascut acum 60 ani in casa de vis a vis de biserica. De cand ma stiu acel teren a fost parc. Domeniu public. Acum este ” proprietatra Parohiei”. Nu aveau defeca primi terenul si sutirizatia de constructie! Este rusinos, degradant, ca in numele Domnului sa iti ascunzi miselia. Sa distrugi o oaza de verdeata. ” Pomi invazivi” !!? Pe bune? Rusine BOR.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Au tăiat pomii pt că nu se vedea urâțenia aia de biserică. Pomii practic ascundeau cu coroanele lor monstruozitatea aia de beton atât de “necesară” acestui neam de traistă. Pe Preotul ăsta care o dă cu plantarea altor copaci îl doare fix in cot de acei copaci. Biserica lui să se vadă.

    Eu i-aș bate cu scaunu’ ud pe toți cei care au aprobat acea hardughie între blocuri, pe cei care au aprobat distrugerea unui parc și pe acest popă care se bagă în seamă aiurea și ne minte de parcă am fi prunci de țâță.

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.