vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parohia Miniş la ceas de sărbătoare. S-a „născut” o troiţă în memoria unor eroi din al doilea Război Mondial (Foto)

  de - | 21 septembrie 2015, 5:14 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Biserica Parohiei Miniş a fost gazda, duminică, 20 septembrie 2015, unor  manifestări spiritual-culturale deosebite.

  După oficierea Sfintei Liturghii arhiereşti, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului şi a oaspetelui parohiei – Preasfinţitul Părinte Episcop Galaction al Alexandriei şi Teleormanului, a fost rostit cuvântul de deschidere a festivităţilor de către moderatorul acestora –  Prof. Dr. Virgil Valea.

  A urmat apoi cuvântul primarului Ghiorocului după care a avut loc lansarea cărţii “Război pe Mureş şi Crişul Alb” – autor Ioan Tuleu.În continuare Puiu Emilian Valea –  organizatorul festivităţilor, a înmânat diplome personalităţilor implicate în reuşita evenimentului: înaltelor feţe bisericeşti, primarului şi viceprimarului Ghiorocului, preotului paroh şi consilierilor parohiei Miniş, conducătorului corului bisericii, veteranilor de război prezenţi, fratelui – Virgil Valea şi tuturor celor care i-au acordat sprijin. A fost apoi oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuţi pe câmpul de luptă din podgoria Minişului. Nu în ultimul rând, a urmat slujba de sfinţire a unei troiţe ridicată de Puiu Emilian Valea şi familia acestuia în memoria celor unsprezece elevi sergenţi de la Şcoala de subofiţeri din Radna, căzuţi la datorie în timpul luptelor din zilele 14 – 20 septembrie 1944, dar și în amintirea vechii biserici parohiale bombardată în aceleaşi zile.

  Ceremonialul s-a încheiat cu depuneri de coroane în sunet de trompetă urmate de o agapă frăţească.

  Prof. I.Sălcuță

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.