Parlamentul a adoptat eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor

  de - | 17 februarie 2021, 5:49 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR, anunță HotNews.

  Cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă, proiectul PSD a fost adoptat. Legea poate fi atacată la Curtea Constituțională după ce a fost introdusă o prevedere care taie și pensiile aflate în vigoare.

  De precizat este că, pe același principiu atacabil, în 2020 toate partidele parlamentare au adoptat un alt proiect de lege care elimina toate categoriile de pensii speciale iar Curtea Constituțională a anulat legea declarând-o neconstituțională.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.