joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Parlamentarii inexistenți ai Aradului

  de E. Nola | 18 iulie 2023, 7:30 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  7

  Ne încadrăm în atmosferă, e cald, e chiar fierbinte, lumea se retrage la umbră, pe malul apei, suntem cu toții, într-un fel sau altul, în vacanță. Chiar dacă nu toți în concediu.
  Având toate acestea în vedere, nemaivorbind de evenimentele din ultima vreme de la București și chiar de la Bruxelles, ne-am gândit noi așa, într-un moment de tulburare senzorială, ce ar fi să îi vedem mai de aproape pe cei care sunt în concediu mai tot timpul. Și pe banii noștri, desigur, fiindcă, fiind membri UE, până și salariile parlamentarilor europeni sunt din banii noștri.
  Cu ei, mai la sfârșit, pentru început să stabilim că cel mai activ parlamentar arădean este Sergiu Bîlcea.
  Pe FB, desigur, nu vă faceți probleme, chiar dacă, alături de Glad Varga, a mai făcut ceva și la locul de muncă, în Parlamentul României, adică. De câteva zile se laudă amândoi și chiar împreună, în fond sunt amândoi născuți de Falcă, tot pe FB, unde altundeva, cu obținerea pensionării înainte de termen ai celor care locuiesc în Arad și împrejurimi. Nu spunem nimica, numai că este o treabă mai generală care ține de sistemul de pensii și nu este neapărat victoria lor.
  Cert este că cel pomenit alături de Bîlcea, de Glad Varga vorbim, desigur, excelează mai mult în organizarea de manifestări de partid, inclusiv concerte. Asta este, la asta se pricepe, pentru asta a fost promovat de încă atotputernicul Falcă. Cel care, vom vedea în final, votează la Bruxelles împotriva legii ”verzi”, privind ocrotirea și refacerea naturii.

  parlamentarii
  Urmează Mihai Fifor, cel care excelează prin împunsăturile sale vitriolante la adresa liberalilor lui Falcă și al lui Falcă în persoană, prezență aproape permanentă la România TV, în rest nimic semnificativ pentru Aradul pe care ar trebui să-l reprezinte la București. Cu Adrian Wiener treaba este și mai tulbure, USR a rămas singurul partid de opoziție, iar de aici decurg o seamă de probleme pentru parlamentarii lor. Cu toate acestea și cu ieșirile în decor ale useriștilor, se poate spune că Wiener pare să corespundă cel mai bine așteptărilor celor care l-au votat. Ajunge doar să ne amintim de prestația sa din timpul pandemiei, atunci când pentru o vreme a condus secția de contagioase, chiar dacă era și parlamentar.
  În rest suflă vântul. Chiar ne întrebăm, oare câți arădeni știu, sunt conștienți, au auzit de ceilalți parlamentari ai Aradului. Nu de alta, dar în total sunt zece, plus doi la Bruxelles.
  Ioan Cristina, senator liberal în cel de al treilea mandat, se distinge prin nume. Sună bine, e ca o reclamă la ceva care nu există. N-avem ce face, de numele lui Cristina, în cei aproape 12 ani de când e la Senat, nu putem lega nimica. În afara absenței. Dintre cei trei senatori arădeni din când în când mai auzi de Pistru, dar tot așa, mai mult în luptele simbolice dintre PSD-ul local și PNL-ul lui Falcă. Explicabil de altfel, în fond Pistru a părăsit PNL-ul și pe Geani, dar nu pentru a salva țara, ci pentru a-și aranja șustele.
  Problema existenței prin absență este însă cea mai gravă la cel de al treilea senator. Pornit pe cai mari, fiind unul dintre liderii care au organizat opoziția împotriva garajului subteran al lui Falcă de sub parcul Eminescu, odată ajuns în Parlament, lui Sergiu Vlad, pentru că despre el vorbim, parcă i s-a luat piuitul. Rar auzi de el, USR Arad fiind identificat de arădeni cu doctorul Wiener și nu cu unul dintre fondatori ajuns complet în uitare.
  Despre ceilalți efectiv nu avem ce zice. Cui și de ce.

  ALDA

  Cine a auzit de cel de al treilea parlamentar PSD al Aradului, de Domnul Alda? Poate doar cei care sunt prieteni cu el pe FB. De altfel și aceia cam cu greu, Domnul Alda nefiind o vedetă a Facebook-ului.
  Cum nici Vasile Nagy nu este. Tăcere mare în jurul său, în fond nu este de ici-colo să devii cu un astfel de nume deputat AUR de Arad. Singurul, de altfel, taciturn și supărăcios, a trecut la Orban – nu cela, ăstalalt – tot așa pe neve chiar acum câteva săptămâni fără ca arădenii să bage de seamă. Probabil au avut dreptate: nu era nimic de băgat în seamă.

  NAGY
  La sfârșit, Domnul Péter Faragó, deputatul obligatoriu de la UDMR. Mă rog, faptul că populația majoritară nu prea îl bagă de seamă este oarecum de înțeles, problema e că nici cei care ar trebui nu prea îl bagă. Venind din provincia arădeană, după Tokay sau chiar și Hosszu pare cam de mâna a doua și fără impact.
  În sfârșit, de încheiere, să ne utăm dincolo de pozele aruncate pe FB și în cazul celor doi europarlamentari de-ai noștri.
  Săptămâna trecută, după lungi tergiversări și cu Greta Thunberg la fața locului, Parlamentul European a votat la limită așa numită lege a refacerii naturii. O lege foarte importantă, chiar dacă mult ”îndulcită” față de varianta inițială, privind ocrotirea naturii în UE. Doar așa ca să știți, printre cei care au votat împotrivă a fost și al nostru Gheorghe Falcă, liberal din tată-n fiu, mare ocrotitor al naturii în vorbe.

  FALCĂ
  Urmând linia partidului, celălalt europarlamentar arădean, Vlad Botoș sau Botoșel, așa cum, spre supărarea sa expresă, îl alintă unii arădeni, a votat pentru.
  Măcar atât…

  Citește și: Încetinitorul de particule – Ce ar trebui să facă Falcă și cei creați de el ca Aradul să nu devină un orășel între Timișoara și Oradea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nulități din toate punctele de vedere,afaceriști veroși, nefndăcând nimic pentru a dezvolta Aradul .Viitori posesori ai unor pensii speciale,după părerea mea total nemeritate.Eu personal,sunt profund dezamăgit de toată clasa politică actuală!

   +13 voturi
   +1
   -1
  2. Corectă și reală analiză!
   … Cu sublinierea că marea vină O PURTĂM NOI, ALEGĂTORII!!! 😠
   .
   … Și nu, nu mă luați că „nu avem din ce alege” , pt că chiar și pe aceste „rebuturi politice” (pe care, ziceți că „a trebuit să le votați, că… n-ați avut altceva mai bun?!” – sic!!!), dacă tot i-ați votat, DE CÂTE ORI I-AȚI CĂUTAT SAU APELAT cu diverse probleme cetățenești, ale urbei, cartierului sau străzii pe care stați…? 🤔
   Ca să-i puneți la treabă și SĂ LE CEREȚI SOCOTEALĂ, PE URMĂ…
   AVEȚI ÎN TOTALITATE ACEST DREPT: doar i-ați votat!
   .
   De câte ori, dacă ați avut ocazia să-i întâlniți, LE-AȚI „BĂTUT OBRAZUL” că NU FAC NIMIC pt noi, cetățeni…?
   Nuuuu, voi fugiți să dați mâna cu ei și să faceți „selfiuri” fericiți că un „grangure” politic, v-a băgat în seamă pt. o secundă din viața sa „pretentioasă”..
   .
   Deci, fraților, dacă în continuare vă comportați ca niște slugi, cu capul plecat, în fața celor CARE I-AȚI RĂSFĂȚAT CU VOTUL VOSTRU ( în loc să-i luați „la bani mărunți” pt activitatea lor ), să nu vă așteptați la cel mai mic respect din partea lor!!!
   Își „vor șterge picioarele” de noi, în continuare…
   De ce…?
   PT. CĂ LE PERMITEM !!! 😡

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Singurul dintre cei enumerați, care mai merită încă un mandat este Vlad Botoș, chiar dacă nu este pe placul multora, dacă îi urmărim activitatea din paramentul european dar și luările de poziție, o să vedem că muncește foarte mult și face lucruri extraordinare.

   --7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.