marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parcul Natural Lunca Mureşului, protejat printr-un proiect de 1 milion de euro

  de Special Arad | 25 septembrie 2015, 2:31 PM | Știri Arad

  0

  Marţi, 15 septembrie 2015, la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost semnat contractul de finanţare al proiectului „Stoparea extinderii speciilior invazive de plante în Parcul Natural Lunca Mureşului – SESIL“, în valoare de un milion de Euro.

  Finanţarea este asigurată prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în care ţările donatoare sunt Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. Proiectul îşi propune să restaureze mai multe agro-ecosisteme afectate de prezenţa unor specii invazive de plante, în special amorfa (salcâmul pitic), care ocupă sute de hectare de teren agricol în aria protejată. De asemenea, va fi organizată o campanie de conştientizare a comunităţilor din preajma Parcului Natural Lunca Mureşului cu privire la efectele negative generate de extinderea speciilor invazive de plante în aria protejată şi vor fi prezentate metodele de combatere a acestora.

  Partenerii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului în implementarea acestui proiect sunt: „Universitatea Aurel Vlaicu Arad“, care va realiza o strategie de combatere a speciilor invazive de plante şi „Asociaţia Centrul de Dezvoltare Arad“, care va implementa campania de conştientizare a comunităţilor locale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.