Parcul din Gai: sălbăticie și depozit pentru moloz

  Pustietate. Bănci rupte. Asfalt crăpat. Becuri sparte. Iarbă crescută. Mormane de moloz. Vreun parc de lângă Cernobîl? Nu chiar lângă. Cam la 1100 de km. Mai exact, la Arad. Cam asta ar fi descrierea pentru parcul din cartierul Gai, de lângă biserică.

  Imaginile ne-au fost trimise de un cititor care locuiește în zonă și este mai mult decât nemulțumit, pe drept cuvânt, de felul în care arată parcul. Acesta blamează atât autoritățile locale cât și lipsa de civilizație a unor oameni. Arădeanul ne-a spus că parcul nu arăta chiar așa de rău anul trecut, dar că acum e plin de bălării, iar aleile au fost distruse când a fost adus pământ. Trebuie totuși să folosim ghilimele pentru „pământ”, pentru că cititorul ne-a subliniat, așa cum se vede și în imagini, că de fapt este vorba de moloz (având bucăți de beton în el) și că a fost adus, în urmă cu ceva vreme, în ideea să fie folosit pentru a nivela terenul și apoi să fie pus gazon. Doar că nimeni nu s-a mai ținut de treabă până la capăt, iar pământul/molozul a rămas să formeze parte din decor, drept movile.

  Un loc care ar putea fi o oază de relaxare, unde oamenii ar putea sta să citească o carte pe o bancă, iar copiii să se joace în aer liber, a fost efectiv lăsat de izbeliște. Nu-i păcat?

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.