luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parcul din fața Primăriei – ultima fiță a semlăcanilor

  de Tomck@t | 4 august 2014, 5:07 PM | Recomandările editorilor | Semlac | Știri Arad | Strada

  0

  Acum o săptămână am scris despre fostul cinematograf din Semlac, clădire ce se află într-o stare mai mult decât deplorabilă, fiind sprijinită de patru piloni din beton ca să nu se dărâme pe trotuar sau, Doamne ferește, pe trecători. Dar ca să nu fim acuzați  că suntem preocupați doar de aspectele rele, am dat o tură cu bițigla în comună și în acest weekend, câutând locuri cu care semlăcanii se mândresc.

  Semlac nu e un sat (sau, mă rog, comună) de turism, dar are câteva atracții de-a dreptul îmbietoare, așa, pentru un weekend liniștit. Obiectivul numărul unu ar fi Parcul Natural Lunca Mureșului, asupra căruia vom reveni cu o altă ocazie, dar mai nou, de câțiva ani, un alt părculeț tinde să-i facă concurență, mai ales pe timp de vară. Aici vin tinerii pentru câteva momente romantice să lingă o înghețată, câțiva oameni mai în vârstă să-și mai tragă sufletul și sudoarea după o zi de muncă, lângă un „Noimarkt”, sau neaveniții ca mine, să mai facă câteva poze cu telefonul. Vorbim de parcul din fața Primăriei Semlac.

  O oază armonioasă și bine întreținută în centrul localității, o zonă verde cu mici trotuare pavate prin tot parcul, astfel încât să nu trebuiască să calci iarba dacă vrei să-l străbați de-a lungul, de-a latul și de-a curmezișul, multe flori de-a dreptul captivante, bănci din lemn peste tot, ascunse între tufișuri, într-o parte o măsuță din lemn, coșulețe de gunoi elegante la tot pasul și, totuși, discret amplasate (în spatele parcului mai sunt și tomberoane pentru o salubrizare selectivă)… și „vedetele” acestui mic Eden de Semlac: cele două fântâni arteziene, care creează o ambianță de meditație și relaxare absolută prin susurul apei, în „parteneriat” cu foșnetul lin al frunzelor.

  Parcul reînnoit există de ani buni deja, de prin 2005 – 2006 (aproximativ), ulterior fiind „adăugate” și fântânile arteziene, între anii 2008 – 2013, printr-un proiect finanțat prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii din Spațiul Rural /O.G. 7/2006. Obiectivul de investiții: „Construirea unei rețele de canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare în comuna Semlac”. Cel puțin asta stă scris pe un panou imens la intrarea în parc dinspre clădirea Primăriei din sat.

  Valoarea investiției e cea mai interesantă parte: 5.095.825,66 RON (adică lei noi, să n-avem discuții)…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.