Parcările din cartiere, luate la control

  de Special Arad | 23 June 2022, 10:57 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În această perioadă, administrația locală, cu sprijinul SC Recons SA Arad și a Poliției Locale, face demersuri în vederea reglementării situației parcărilor rezidențiale din municipiul Arad, beneficiind și de extinderea sistemului în urma finalizării obiectivului de investiții „Regenerare urbană în cartiere”.

  Astfel, în cartierul Alfa, s-a procedat la identificarea zonelor care necesită remarcare și a celor care trebuie introduse în baza de date a societății care administrează sistemul, precum și a locațiilor unde pot fi create noi locuri de parcare, știut fiind faptul că parcul de mașini din zonele rezidențiale este în continuă creștere.

  În Micălaca, a fost necesară intervenția echipajelor de polițiști locali în vederea eliberării Fast Park-urilor pentru închirierea cărora nu s-a desfășurat procedura de licitație, deci nu sunt date încă în folosință.

  „Rugăm cetățenii să evite ocuparea locurilor de parcare de tip Fast Park, fără a avea Contracte de închiriere pe locurile respective și să citească informațiile din afișele societății Recons, respectiv să respecte indicațiile polițiștilor locali”, transmit autoritățile.

  Totodată, în vederea unei bune exploatări a sistemului de parcări rezidențiale, locatarii din zonele respective pot sesiza situații în care prin marcaje, locurile de parcare nou create pot îngreuna fluxul pietonal, precum și alte situații de acest fel, la dispeceratul Poliției Locale, apelând nr. 0257-939.

  Cf. Regulamentului serviciului de administrare a parcărilor de reședință din municipiul Arad, aprobat prin Anexa 2 la Hotãrârea Consiliului Local Municipal Arad nr.242/2021, constituie contravenţii urmãtoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:

  a) Ocuparea unui loc în parcarea de reşedinţă fără contract de închiriere se sancţionează cu amendă de la 300 la 400 de lei;
  b) Blocarea cu diferite obiecte sau montarea ilegală a unor însemne/plăcuţe pentru rezervarea locului de parcare sau a unor dispozitive de blocare altele decât cele amplasate (puse la dispoziţie) de către operatorul parcărilor de reşedinţă, se sancţionează cu amendă de la 400 la 500 de lei;
  c) Deteriorarea platformei de parcare, precum şi a indicatoarelor, marcajelor, însemnelor/plăcuţelor sau a dispozitivelor de blocare amplasate de către operator pentru rezervarea locurilor de parcare atribuite, se sancţionează cu amendă de la 400 la 500 de lei precum şi cu repararea prejudiciului produs, calculat conform devizului de lucrări;
  d) Neeliberarea locurilor de parcare la solicitarea operatorului sau a unităţilor care execută lucrări pentru municipalitate, în vederea efectuării diverselor lucrări de marcare, modernizare, lucrări de reţele edilitare etc., se sancţionează cu amendă de la 300 la 400 lei;
  e) Împiedicarea, obstrucţionarea sub orice formă a folosirii corespunzătoare a parcărilor de reşedinţă se sancţionează cu amendă de la 300 la 400 lei;
  f) Executarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autoturismelor pe locurile de parcare se sancţionează cu amendă de la 300 la 400 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.