vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parcare supraterană în Piața Mică! Falcă, despre piețe, mere și… țuica de mere

  de Lucian Dănilă | 3 iulie 2014, 10:59 AM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Piața Mihai Vitezul (cunoscută și ca Piața Mică) urmează a fi acoperită. Cu o parcare, una supraterană, după ce se pare că priectul cu parcarea subterană a căzut. Informația vine chiar de la primar, el făcând acest anunț în ședința de Consiliu Local de ieri, una – din nou – plictisitoare, cu voturi pe bandă rulantă, și un discur luuuuung, luuuuung al edilului.

  Ne-a cam luat somnul de abia puteam urmări toate ideile novatoare și inovatoare ale celui care vorbea de unul singur într-o sală cu alți 50 de oameni… somnoroși. Am reținut însă că primarul i-a informat pe consilieri că va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru a acoperi Piața Mihai Viteazul cu o parcare supraterană.

  „Vor fi modificări la Piața Mihai Viteazul. Străzile vor fi reabilitate”, spunea el în acel lung discurs. „Am spus deja că intrăm în modernizarea sistemului rutier din jurul Pieţei Mici. Trebuie să conştientizăm că traficul de acolo va fi ridicat şi în viitor şi că nodul din trafic care se creează acolo trebuie tratat corespunzător din punct de vedere al circulaţiei şi pe timp de zi, şi pe timp de noapte. În 2005, Municipalitatea a avut oportunitatea să realizeze acolo o piaţă modernă cu parcare subterană şi cu două etaje destinate unui centru comercial. Atunci nu am reuşit acest lucru pentru că am avut neînţelegeri cu câţiva oameni de acolo care, prin diverse moduri, aş putea spune suspecte, au ajuns proprietari pe câteva gherete de acolo. Studiile de trafic au indicat însă faptul că acolo se impune o parcare”, a mai spus Falcă. „Comercianţii vor urca în parcare unde îşi vor parca maşina şi apoi vor coborî în piaţă, la parter. Parcarea va putea fi folosită de toţi locuitorii zonei după ce se închide piața”, a mai adăugat Falcă.

  Astfel, după ce l-au ascultat, consilierii – indiferent ce culoare politică poartă – au aprobat cei 150.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru acoperirea pieței.

  Ne-a trezit consilierul PSD, Marin Lupaș

  Din adormire ne-a trezit consilierul municipal al PSD, Marin Lupaș, fostul președinte al clubului UTA din urmă cu un deceniu și jumătate. De la microfonul său, Lupaș a întrebat destul de tare: „dar cu Piața Catedralei ce se întâmplă?”. Răspunsul este așteptat și astăzi, deși, la câteva zeci de minute după ședință, Falcă l-a dat chiar celor care își câștigă existența vânzând în această piață. „Există principii pe lumea asta, chiar şi în şedinţa de CLM. Când vorbim despre mere, vorbim despre mere, nu despre ţuica de mere”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.