Parada costumelor populare, din Podgoria până în Grădiște | Foto / Video

  de [email protected] | 30 July 2017, 8:04 PM | Știri Arad | Video

  0

  Știri Arad. O paradă a costumelor populare a surprins arădenii care se aflau în zona Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” astăzi, în jurul orei 18. Alaiul a pornit de la Podgoria, trecând podul, spre Biserica Ortodoxă din Grădiște, unde s-a sărbătorit ultima zi a Festivalului Românilor de Pretutindeni (organizat la Arad în perioada 28-30 iulie).

  La acest eveniment au participat românii nativi din Serbia (Timoc şi Banatul Sârbesc), Republica Moldova (Chişinău), Ucraina (Ismail, regiunea Odesa) şi Ungaria. Scopul acestui eveniment este acela de a crea legături între românii din jurul graniţelor României, de cunoaştere a vieţii cotidiene şi problemelor cu care se confruntă, a drepturilor şi libertăţilor pe care le au de manifestare a identităţii naţionale, în ţările de unde provin. Totodată un alt scop este prezentarea frumuseţii folclorului românesc de oriunde ar trăi românii.

  Spectacolul folcloric a continuat în curtea Bisericii Ortodoxe din cartierul Grădiște cu muzica oferită de Marius Ciprian Pop și orchestra Rapsozii Zărandului, condusă de către maestrul Petrică Paşca. În cadrul ceremoniei a cuvântat și ÎPS Timotei Seviciu.

  Evenimentul a fost organizat de către Parohia Ortodoxă Grădişte 1 și Arhiepiscopia Aradului, alături de Consiliul Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.