Parada costumelor populare, din Podgoria până în Grădiște | Foto / Video

  de G. Tomescu | 30 iulie 2017, 8:04 PM | Știri Arad | Video

  0

  Știri Arad. O paradă a costumelor populare a surprins arădenii care se aflau în zona Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” astăzi, în jurul orei 18. Alaiul a pornit de la Podgoria, trecând podul, spre Biserica Ortodoxă din Grădiște, unde s-a sărbătorit ultima zi a Festivalului Românilor de Pretutindeni (organizat la Arad în perioada 28-30 iulie).

  La acest eveniment au participat românii nativi din Serbia (Timoc şi Banatul Sârbesc), Republica Moldova (Chişinău), Ucraina (Ismail, regiunea Odesa) şi Ungaria. Scopul acestui eveniment este acela de a crea legături între românii din jurul graniţelor României, de cunoaştere a vieţii cotidiene şi problemelor cu care se confruntă, a drepturilor şi libertăţilor pe care le au de manifestare a identităţii naţionale, în ţările de unde provin. Totodată un alt scop este prezentarea frumuseţii folclorului românesc de oriunde ar trăi românii.

  Spectacolul folcloric a continuat în curtea Bisericii Ortodoxe din cartierul Grădiște cu muzica oferită de Marius Ciprian Pop și orchestra Rapsozii Zărandului, condusă de către maestrul Petrică Paşca. În cadrul ceremoniei a cuvântat și ÎPS Timotei Seviciu.

  Evenimentul a fost organizat de către Parohia Ortodoxă Grădişte 1 și Arhiepiscopia Aradului, alături de Consiliul Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.