miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Împreună, putem face o schimbare!” – campanie de luptă împotriva consumului de droguri

  de Special Arad | 6 iunie 2024, 6:58 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Comunicat DAS Arad. Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este marcată în fiecare an în luna iunie cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul și traficul ilicit de droguri pentru sănătate.

  Un eveniment dedicat acestei cauze, a fost organizat de către Primăria Municipiului Arad prin Direcția de Asistență Socială în parteneriat Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, Penitenciarul Arad, Inspectoratul Școlar Județean și Fundatia Crucea Roșie.

  Scopul acestei campanii este de a mobiliza părinții, educatorii, personalul din serviciile preventive, decidenții, să acționeze preventiv, printr-o atenție sporită acordată nevoilor, abilităților și oportunităților din viața copiilor și tinerilor.

  Pe lângă implicarea activă a elevilor și cadrelor didactice, dorim să subliniem cu deosebită apreciere rolul esențial jucat de Inspectoratul Școlar Județean Arad în organizarea și desfășurarea evenimentului. Expertiza și dedicarea echipei ISJ Arad au contribuit semnificativ la impactul evenimentului.

  „Am ținut să organizăm acest eveniment, motivul principal fiind cel al prevenției inițierii consumului acestor substanțe, totul pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a copiilor și tinerilor, astfel încât aceștia să își dezvolte abilitățile și potențialul pentru a deveni membri sănătoși, activi în comunitate și societate.

  Toată lumea trebuie să se implice, pentru a proteja tinerii de substanțele periculoase, drogurile ilegale reprezintă un pericol pentru întreaga societate. Cred că părinții au cea mai mare influență în a-și ajuta copiii să crească fericiți și să învețe să gestioneze bine situațiile dificile de viață.

  Mulțumesc tuturor celor angrenați în acest eveniment și nu în ultimul rând angajaților DAS Arad pentru implicare și organizare”, a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad

  das9

  Obiectivele campaniei

  -conștientizarea în privința importanței ascultării copiilor și tinerilor, acesta fiind primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoși și în siguranță.

  -mobilizarea părinților, educatorilor, personalului medical din serviciile preventive și a decidenților, pentru a preveni consumul de droguri ilegale, printr-o atenție reală acordată copiilor și tinerilor.

  -creșterea gradului de conștientizare a tinerilor în privința pericolului reprezentat de consumul drogurilor ilegale.

  das7

  Cei prezenți au putut testa simulatoarele speciale care le-au permis să experimenteze efectele drogurilor asupra organismului, ochelari virtuali care au transpus realitatea consumatorilor de droguri, demonstrații de prim ajutor în caz de supradozaj toate prezentate de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, Crucea Roșie filiala Arad precum și reprezentanți ai Palatul Copiilor Arad, care au oferit si prezentat informații despre proiectele educaționale instituției.

  De asemenea, dorim să evidențiem rolul important al Laboratorului de educație rutiera al reprezentanților IPJ și Poliției Rutiere ca punct de informare extrem de valoros pentru participanți.

  Un fapt inedit a fost interacțiunea cu foști consumatori de droguri, deținuți în prezent la Penitenciarul Arad, care vă vor oferi o perspectivă unică asupra consecințelor dependenței și a drumului dificil spre recuperare.

  Participanții la eveniment au beneficiat și de informații referitoare la consumul de alcool și droguri la volan, primite de la Poliția Rutieră Arad și Poliția Locală Arad.

  Apreciem sincer contribuția partenerilor și invitaților noștri, actori importanți în combaterea consumului de substanțe periculoase: ISU Arad, Spitalul Clinic de Urgenta Arad, DGASPC Arad, Centrul Județean de Resurse si Asistenta Educaționala Arad.

  Prezența doamnei Monica Brosovski, un sportiv emblemă atât la nivel local, cât și național, a contribuit semnificativ la promovarea unui stil de viață sănătos și activ în rândul tinerilor.

  Considerăm că implicarea activă a tuturor factorilor implicați a contribuit la succesul acestui eveniment și la atingerea obiectivelor propuse: promovarea siguranței, a sănătății și a unui stil de viață responsabil în rândul tinerilor din comunitatea noastră.

   

  Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol artistic prezentat de Asociația GYM TEAM si Clubul Sportiv Municipal Arad iar pe toată durata evenimentului au fost distribuite materiale informative și au avut loc sesiuni de consiliere individuală.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.