vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pandemie, pandemie, dar alegerile? Care sunt variantele pentru alegerile locale și parlamentare

  de - | 2 aprilie 2020, 9:07 AM | Naţional

  1

  Liberalii s-au consultat recent prin videoconferință și s-au pus de acord că alegerile locale nu se pot desfășura în lunile mai-iunie din cauza epidemiei de coronavirus. S-a trecut așadar la discuții neoficiale cu alte partide parlamentare pentru variantele de lucru. Au început să se creioneze câteva concluzii: este dată ca sigură, de exemplu, prelungirea mandatelor aleșilor locali până la toamnă. O altă concluzie care prinde contur este că alegerile locale nu vor avea loc mai devreme de 1 septembrie dar nici mai târziu de 5 decembrie, au relatat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

  Se iau în calcul momentan 3 mari scenarii:

  Varianta I – Alegeri locale și alegeri parlamentare comasate în luna octombrie

  Varianta II – Alegeri locale în octombrie/noiembrie și alegerile parlamentare să fie amânate pentru 2021 în februarie/martie

  Varianta III – Alegeri locale în octombrie, alegeri parlamentare în decembrie

  Din punct de vedere financiar, unele partide ar prefera varianta I sau II pentru că ar fi cheltuială prea mare și bruscă să fie alegerile imediat unele după altele.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Problema alegerilor nu este simpla acum. Eu cred ca, inainte de orice, autoritatile ar trebui sa actualizeze/refaca actele de identitate ale tuturor „valorilor” care ni s-au intors din bejenie, in baza carora trebuie refacute listele electorale. N-ar trebui sa fie o treaba foarte grea de vreme ce oricum diasporenii sunt luati in evidenta si verificati, nu-i asa?, de politisti. Unde mai pui ca ar fi si mai ieftin…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.