duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ovidiu Hațegan, din Qatar direct în istorie! Ce a reușit arbitrul arădean?

  de Lucian Dănilă | 23 decembrie 2019, 8:48 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Liverpool a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor după o victorie în prelungiri în finala cu brazilienii de la Flamengo. România a avut mai mulți reprezentanți la evenimentul desfășurat în Qatar: Răzvan Lucescu, antrenor la Al Hilal  – câștigătoarea Ligii Campionilor Asiei, dar și brigada de arbitri formată din Ovidiu Hațegan, Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe.

  Brigada românească a intrat în istoria competiţiei, fiind prima brigadă din lume care a oficiat la trei meciuri a Campionatului Mondial al cluburilor.

  Ovidiu Hațegan și colegii săi au debutat la meciul din sferturile de finală, de pe data de 14 decembrie, dintre mexicanii de la Monterrey şi campioana ţării gazdă, Al Sadd, joc câştigat de reprezentanta Americii Centrale şi de Nord, cu scorul de 3-2.

  La data de 17 decembrie, Hațegan, Șovre și Gheorghe au oficiat la jocul pentru locul V, dintre Al Sadd şi reprezentanta Africii, ES Tunis, meci câştigat de formaţia africană cu scorul de 6-2.

  Cel de-al treilea meci la care au oficiat cei trei arbitri români a fost finala mică, de sâmbătă, 21 decembrie. Duelul a opus echipa mexicană Monterrey şi pe cea antrenată de românul Răzvan Lucescu, Al Hilal (câştigătoarea Ligii Campionilor Asiei). Jocul s-a încheiat cu victoria la loviturile de departajare a mexicanilor, scor 6-5. După 90 de minute de joc scorul a fost egal, 2-2.

  Program Campionatul Mondial al Cluburilor

  Play-off

  11 decembrie: Al Sadd – Hienghène Sport 3-1

  Sferturi de finală:

  14 decembrie: Al Hilal – ES Tunis 1-0

  14 decembrie: Monterrey – Al Sadd 3-2

  Meciul pentru locul 5:

  17 decembrie: ES Tunis – Al Sadd 6-2

  Semifinale:

  17 decembrie: Flamengo – Al Hilal 3-1

  18 decembrie: FC Liverpool – Monterrey 2-1

  Finala mică:

  21 decembrie: Monterrey – Al Hilal 6-5 (după penalty)

  Finala mare:

  21 decembrie: FC Liverpool – Flamengo 1-0 (după prelungiri)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.