duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ousmane Gueye, gura de tun a Bătrânei Doamne! Senegalezul a vorbit cu Special Arad despre viața sa

  de Lucian Dănilă | 17 septembrie 2014, 2:53 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Africanul din curtea Bătrânei Doamne, Ousmane Gueye, este lovitura verii pentru gruparea arădeană. A impresionat atât în meciurile de cupă, cât și în campionat sau jocurile amicale, după două etape fiind văzut ca principala gură de tun a formației UTA.

  A marcat două goluri cu Pandurii II, reușite care au dus trei puncte în contul formației arădene. Nu este la prima astfel de reușită, Ousmane marcând de două ori și în Cupa României, cu Becicherecul Mic, dar și în amicalul cu Giarmata. „Rolul meu este să marchez și sunt fericit când o fac, dar cel mai important este ca echipa să câștige”, spune senegalezul.

  Deși se află de doar două luni la Arad, Ousmane este deja o țintă pentru mai multe cluburi atât din țară cât și de afară. „Știu că mă vor cei de la Pandurii, dar la cât am suferit la Galați și Craiova nu mai vreau o altă experiență. Mă simt foarte bine la Arad”, spune el. Jucătorul originar din Senegal a fost dorit în această vară și de trei echipe din liga a treia din Franța, dar la sfatul fratelui său Mansour a rămas să joace în România, la Arad.

  Cine este Ousmane Gueye?

  S-a născut la data de 29 decembrie 1994 la Dakar, în Senegal. Apoi, de mic, a emigrat împreună cu familia în Franța, trăind la Marseille și pentru o scurtă perioadă la Paris. „Mergeam destul de des și în Senegal pentru că tatăl meu mi-a spus că e bine să cunosc și cultura de acolo”, a continuat el. La Marseille a cunoscut-o, de mic, și pe Mounass Beguerisse, cea care i-a devenit iubită și cu care intenționează să se căsătorească anul viitor. „Vom merge la Moschee la București și ne vom căsători acolo. Suntem de mici împreună, de când ne-am cunoscut la Marseille. Și ea e din Senegal.”

  În 2010, Ousmane a venit în România. Aici a terminat și clasa a zecea la Liceul Jean Luis Calderon din Timișoara, după care a întrerupt școala. „Mi-a spus tatăl meu că e mai bine să continui școala când mă voi întoarce în Franța. Până atunci să îmi văd de fotbal”.

  Are șapte frați

  Ousmane mai are șapte frați, încă trei băieți și patru fete. Băieții sunt fotbaliști, trei dintre ei, iar unul este impresar. „Eu sunt cel mai mic”, spune vârful echipei UTA. Deși în presă a apărut eronat că tatăl său are cinci neveste cu care are 28 de copii, Ousmane spune că sunt aberații. „Suntem opt frați. Tatăl meu repară ceasuri la Marseille și are 74 de ani, iar mama mea este chirug, tot în Franța și are 65 de ani. Cine a scris că suntem 28 s-a certat cu Mansour”, spune el.

  Mounass vine la Arad în noiembrie

  Mounass, cea care îi va deveni soție lui Ousmane, va veni la Arad în 9 noiembrie. „Vom locui împreună, în Centru, aici unde locuiesc cu Dragoș Petrică și cu soția lui. Ne înțelegem foarte bine cu toții și Mounass va sta cu noi”, spune Ousmane.

  „Am primit propuneri nebune de la alte fete”

  Ousmane o iubește foarte mult pe Mounass, iar acest lucru relevă din vorbele sale. „Noi suntem musulmani, iar la noi nu avem voie să trăim cu alte femei decât cu soția. De aceea ne și căsătorim repede. Eu voi fi toată viața cu Mounass, la noi nu e voie să îți înșeli soția. O iei pe viață. Am primit propuneri nebune și de la alte femei, mai ales aici în România, dar pe mine nu m-au interesat”, spune el.

  A venit în România la 15 ani

  În Franța a jucat la un club mic, de cartier, „dar nu era serios”, spune el. Fotbalul adevărat l-a cunoscut în România. A venit aici la 15 ani, la fratele lui Mansour. a jucat doi ani la juniorii lui Poli după care a plecat la Farul Constanța. A jucat două luni pe Litoral, timp în care l-au văzut cei de la Oțelul și l-au cumpărat. „La Oțelul am jucat la echipa a doua și puteam debuta la Liga 1 dar când să intru a luat cartonaș roșu unul dintre jucătorii de la Oțelul și nu m-a mai băgat. Acolo am simțit invidia colegilor, pentru că aveam salariu mai mare decât ei. Plângeam zi de zi…”, continuă senegalezul. De la Oțelul a plecat la Craiova.

  „Ovidiu Stângă este cel mai slab antrenor din viața mea”

  Nici la Craiova nu s-a simțit bine. Deși a fost golgeter la echipa a doua, Ousmane nu a prins niciodată lotul pentru meciurile din liga secundă a celor de la CS Universitatea Craiova. „A fost greu. Am suferit mult. Ovidiu Stângă, nu știu dacă îl știți, a fost cel mai slab antrenor din viața mea. O spune și Curelea și Ferfelea și Izvoranu, și alții. Mi-a tot spus că dacă dau două goluri mă duce la echipa mare. Am dat nu două ci șase într-un meci la echipa a doua și tot nu m-a băgat în lotul mare”, spune Ousmane Gueye.

  IMG_0407

  La Arad se simte cel mai bine

  Ousmane nu ascunde faptul că la Arad se simte cel mai bine. „Aici toți colegii îmi sunt prieteni. Cei din staff-ul tehnic sunt profesioniști și vorbesc toți cu mine, și Roli, și Radu și Seba. Gradinariu este bun pentru psihic. Ne încurajează tot timpul. Îmi place că aici ce ți se promite ți se și dă. De aceea pot spune că nu există echipă în Liga a 3-a mai bună decât noi. Suntem foarte bine pregătiți, ați văzut și voi cum toți dau totul și la antrenamente”, spune africanul.

  „În competiția cu oamenii albi trebuie să dăm totul”

  Ousmane Gueye spune că are doi idoli în lumea fotbalului. „Îmi plac foarte mult Samuel Eto’o și Didier Drogba. I-am studiat mult, dar vorba tatălui meu: în competiția cu oamenii albi, noi, negrii, trebui să dăm totul ca să învingem”, spune el.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.