duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ousmane Gueye a ajuns la o echipă campioană din Europa! Se bate la titlu (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 10 februarie 2016, 3:18 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  Ousmane Gueye a fost unul dintre cei mai mediatizați fotbaliști care au evoluat în Arad în ultimii doi ani. Sosit de nicăieri, cunoscut mai mult prin fratele său Mansour Gueye – fost atacant la Poli, Ousmane s-a impus foarte repede la UTA.

  A marcat în prima jumătate de an 10 goluri pentru Bătrâna Doamnă în Liga a 3-a și în jocurile din Cupa României, după care s-a „stins” în sezonul de primăvară în 2015 ajungând o rezervă la UTA. Anunțat în vară de cei de la club că nu intră în vederi pentru jocurile din liga secundă, Ousmane a plecat sub formă de împrumut la o altă echipă arădeană, Șoimii Pâncota, tot în Liga a 2-a.

  A evoluat în puține meciuri sub comanda lui Ionuț Popa, fiind și o victimă a regulamentului privind jucătorii extracomunitari, care permite ca doar doi jucători să aibă dreptul să evolueze la un meci. Din păcate pentru jucătorul originar din capitala Senegalului, Dakar, acesta nu a reușit să marcheze niciun gol pentru Șoimii și în această iarnă s-a despărțit și de gruparea din Podgorie.

  A avut puține oferte din țară, una dintre ele fiind de la Gloria Buzău, iar din Arad a fost contactat doar de Lunca Teuz Cermei, echipă alături de care a și participat la un antrenament.

  Și-a găsit liniștea în Insula Afroditei!

  Se pare că după un an 2015 pe care dorește să îl uite repede, Ousmane și-a găsit liniștea tocmai unde nu se aștepta, în Insula Afroditei, în Cipru. El a plecat în urmă cu trei săptămâni în Cipru unde a fost supus la probe de joc la gruparea Yenicami AK Lefkoșa. „M-au văzut în câteva înregistrări, mi-au rezolvat ei viza și am plecat cu echipa în cantonament. Celor de la club le-a plăcut de mine și am semnat un contract valabil până în vară. Este bine din toate punctele de vedere”, spune senegalezul.

  Campionat nerecunoscut de FIFA și de UEFA

  Ousmane, însă, nu evoluează în partea de sud a Ciprului, acolo unde evoluează echipe cunoscute ca Apollon Lomassol, Omonia, Anorthosis sau AEL, ci în partea de Nord, parte a țării care aparține administrativ de Turcia, țara semilunei fiind practic singura din lume care recunoaște independența Ciprului de Nord. Astfel, nici campionatul din Cipru de Nord nu este recunoscut nici de FIFA și nici de UEFA, deși în ultimii ani chiar Sepp Blatter, președintele suspendat al FIFA, a făcut demersuri pentru unificarea celor două federații din Cipru de Sud și Cipru de Nord.

  ousmane 1

  Yenicami este campioana ultimilor doi ani în Cipru de Nord

  Yenicami AK Lefkoșa a câștigat ultimele două ediții de campionat din Cipru de Nord. Echipa la care evoluează Ousmane a cucerit și Supercupa Ciprului de Nord atât în 2014 cât și în 2015. În acest moment, Yenicami luptă din nou pentru titlu, fiind pe locul al 3-a la o distanță destul de mare – 7 puncte – de liderul la zi, Binatli.

  ousmane clasament yenicami

  Ousmane a debutat cu gol chiar împotriva liderului campionatului

  Primul joc oficial al lui Ousmane la Yenicami a fost tocmai împotriva liderului campionatului, Binatli. De această dată, Yenicami și Binatli s-au întâlnit în Cupă, meci câștigat cu 3-1 de către echipa lui Ousmane Gueye, acesta reușind să înscrie golul de 3-1. În acel meci, senegalezul a fost inegralist. Duminică, Tenicami a evoluat în campionat, întâlnind pe teren propriu formația Cihangir. A fost 1-0 pentru Yenicami, Ousmane fiind înlocuit în minutul 81. „Suporterii de aici sunt extraordinari. Yenicami este o echipă foarte iubită, cu mulți suporteri, care vin aproape la toate antrenamentele. Duminică mi-au scandat de mai multe ori numele”, spune senegalezul.

  ousmane 2

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.