Organizatorii Oslo Pride, după atacul armat soldat cu 2 morți și zeci de răniți: „Este important să fim împreună, să ne sprijinim unii pe alții și să vorbim împreună”

  de - | 25 June 2022, 7:37 PM | Internaţional

  0

  (foto: Oslo Pride Facebook)

  Marșul LGBTQI+, programat pentru sâmbătă dimineață la Oslo, a fost anulat după atacul armat din capitala norvegiană.

  Poliția a cerut organizatorilor să anuleze evenimentul în urma atacurilor asupra două baruri și asupra unui local frecventat de minorități sexuale, relatează Europa FM.

  Organizatorii marșului au scris pe pagina lor de Facebook că „Toate evenimentele Oslo Pride sunt anulate”, în urma recomandărilor din partea poliției.

  Inger Kristin Haugsevje (liderul Oslo Pride), Inge Alexander Gjestvang (liderul Asociației FRI) și Jane-Victorius G. Bonsaksen (liderul Skeiv Ungdom) s-au alăturat mai multor oficialități, dintre care și DD. KK. SS Cuplul Prințului Moștenitor și Prințul Sverre Magnus, de la Parlament până la locul în care au avut loc tragicele evenimente aseară și au depus flori.

  „Gândurile noastre sunt la cei afectați de evenimentele oribile de aseară. Este important să fim împreună, să ne sprijinim unii pe alții și să vorbim împreună. Ne confruntăm cu un sprijin masiv și căldură din partea comunității din jurul nostru. Împreună suntem puternici”, este mesajul transmis de Oslo Pride pe pagina oficială de Facebook.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.