duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Orașul din centrul… Aradului. Valentin l-a construit pentru noi, pentru flexibilitate, pentru libertate (Foto)

  de Lucian Dănilă, Raluca Medeleanu | 13 iunie 2018, 4:58 PM | Advertorial

  4

  Se spune că prima impresie contează și, cu unele excepții, chiar așa este. Sunt locuri în care ajungi și îți vine să exclami: „m-aș muta alaltăieri aici!” Cam așa ne-am simțit noi în această dimineață, ne-am simțit special și nu pentru că scriem pentru Special Arad, ci pentru că este un loc special. Raluca și subsemnatul ne-am spus unul altuia că într-adevăr ne-am muta de alaltăieri în cel mai nou ansamblu rezidențial al Aradului, un proiect care în titulatura sa conține numele orașului: Arad Plaza.

  Inaugurat într-o zi de 13, Arad Plaza ne arată că a dat norocul peste arădeni. Pentru mulți acest nou proiect va schimba destine, pentru oraș a schimbat fața centrului, aducându-i un plus valoare printre unele clădiri care stau să cadă pe noi… Proiectul, inclus în top 5 proiecte premium din România de către Coldwell Banker în 2017, atrage un interes deosebit din partea comunității locale. Ansamblul este situat pe Bulevardul Revoluției, nr. 52-54, în spate la Poșta Mare, așa cum este cunoscută zona de localnici.

  „Este ca un oraș într-un oraș”, o spune arhitectul Bogdan Drig, cel care a conceput acest proiect, o frază care ne-a inspirat și pentru titlul acestui articol.

  „A construi într-o zonă centrală înseamnă a nu construi la infinit în afara suprafeței orașului, înseamnă să te inserezi între toate clădirile acestea vechi și neîntreținute, înseamnă să încerci să nu le agresezi, înseamnă să-i aduci pe românii care au început să meargă și ei pe afară, să deschidă ochii, să-i aduci înapoi acasă să vadă că și la ei pot să aibă minimul de impresie pe care au găsit-o afară” (arhitect Bogdan Drig)

  IMG 2262

  Foto: Bogdan Drig, arhitectul proiectului Arad Plaza

  Pe lângă aspectul ansamblului, pe lângă ceea ce am găsit în scurta vizită prin câteva apartamente, ne-a mai impresionat ceva. Ne-a impresionat faptul că cel care a avut ideea, cel care a investit și care a muncit enorm la acest proiect în ultimii ani, este unul de-ai noștri, este un arădean și se numește Valentin Morar, CEO al grupului Wallberg. Omul trăiește ghidat după concepții simple, concepții pe care cu cât le complicăm mai mult cu atât și traiul nostru devine mai complicat. „Eu cred că schimbarea trebuie să vină din noi, din fiecare individ în parte”, spune Valentin și are atâta dreptate… În ceea ce privește succesul în afaceri, fie ele imobiliare sau de altă natură, Valentin Morar crede că secretul este tocmai munca. „Uneori plec de la Arad la Brașov și nici nu știu cum trece timpul, atât de mult mă gândesc la ce trebuie să fac, cum trebuie să fac, cum să găsesc soluții sau idei”, spune omul de afaceri arădean.

  Ne-a mai plăcut ceva la el. Ne-a plăcut faptul că Valentin chiar crede în arădeni, chiar crede că Aradul are un potențial enorm. Am fost nevoiți să-l credem tocmai pentru că proiectul său a avut succes aici, la noi în oraș cu oamenii acestui oraș. În optimismul și entuziasmul său, Valentin ne-a spus că Aradul este un oraș mai bun de trăit decât Timișoara, Brașov sau București, iar o mare diferență o fac chiar oamenii.

  Conceptul este unul cu adevărat premium. Ansamblul rezidențial Arad Plaza cuprinde 107 apartamente cu două, trei, patru camere, lofturi și penthouse-uri și peste 1.200 mp de birouri de tip SOHO – small office home office. „Puteam construi 307 apartamente în acest loc, pe o suprafață de 20.000 de mp, dar făceam un rău Aradului”, spune Valentin Morar.

  IMG 2255

  Foto: Valentin Morar, CEO al grupului Wallberg, arădean care a construit proiectul Arad Plaza 

  Ce ne-a mai plăcut? Ne-a plăcut că în fiecare apartament pe care l-am vizitat ne-am simțit ca acasă, ne-am simțit că am putea trăi acolo până la adânci bătrâneți, ne-a plăcut că peste tot este multă lumină, că geamurile sunt mari, din tavan până la podea, că spațiile sunt mai mult decât generoase, că am găsit iarbă, multă iarbă pe terasele din interiorul clădirii, că panorama la apartamentele de la etajele 5 sau 6 este frumoasă, dar ne-a plăcut foarte mult și că lucrarea este una de calitate, că pereții sunt dubli, că deși este practic un bloc nu auzi când vecinul își ceartă nevasta, ascultă muzică sau urlă la mingile de meci ale Simonei Halep. Iar dacă chiar auzi ceva, volumul este considerabil mai mic decât în blocurile în care am crescut… Ne-a plăcut și că acest ansamblu rezidențial este situat în centrul orașului, un loc perfect pentru „persoanele care activează în regim de freelancing sau care au nevoie de o prezență centrală. Piața muncii se orientează deja în această direcție, ceea ce oferă o flexibilitate deosebită și o mare libertate. Spre deosebire de home office-ul clasic, separarea spațiului de locuire față de cel de lucru întărește intimitatea și asigură o performanță ridicată,” o spune tot Valentin Morar.

  VAGC8206

  „Proiectul nostru este primul ansamblu rezidențial major cu un amplasament cu adevărat premium, care respectă standarde internaționale pentru această categorie de locuințe, în ceea ce privește conceptul, dimensiunea, calitatea, facilitățile, parcajele și eficiența energetică. Era mult mai la îndemână, atât din punct de vedere a vitezei de dezvoltare și de absorbție, dar și a profitabilității să construim un proiect pe segmentul mediu. Am ales să ne asumăm însă responsabilitatea de a dezvolta un proiect deosebit pentru comunitatea locală, să ne aducem contribuția asupra patrimoniului Aradului, îmbogățindu-l. Construim durabil, un proiect care să stea în picioare și în secolul următor. Propunem un concept unic, de înaltă ținută, la un preț de vânzare situat în jurul valorii de 1.100 euro/mp util, sub prețul mediu pe nou plus vechi din Timișoara. Randamentele obținute din chirii în ansamblul nostru depășesc 8%/an, iar potențialul de apreciere a prețurilor este ridicat, ținând cont de faptul că proiecte similare în Timișoara sunt cu 35-40% mai scumpe și având în vedere potențialul economic al Aradul, oraș aflat în primele 10 din țară ca performanță economică. Aradul este și va fi un nod rutier și logistic strategic, foarte important în contextul convergenței economiei”, subliniază Valentin Morar, CEO-ul Wallberg.

  35294584 832359323630575 7730397922516271104 n

  Dacă este scump? Evident că foarte ieftin nu este, că necesită un anumit efort din punct de vedere financiar să te muți într-un astfel de apartament fie că este cu o cameră, două, trei sau chiar patru. Dar nu este nici foarte scump, iar asta o spun reprezentanții Wallberg care fac o comparație cu Timișoara: „Propunem un concept unic, de înaltă ținută, la un preț de vânzare situat în jurul valorii de 1.100 euro/mp util, sub prețul mediu pe nou plus vechi din Timișoara unde este de 1.600 de euro/mp util”. Spre exemplu, un apartament cu două camere poate fi achiziționat la valoarea de aproximativ 63.000 de euro.

  „Sunt nouă variante de apartamente de două camere”, ne-a sous Anca Morariu, reprezentant al companiei Wallberg.

  Valentin are și un mic regret, iar acesta constă în faptul că nu a rezervat mai mult spațiu pentru birouri. Mai bine de 70 de procente din ansamblu a fost deja vândut sau închiriat. Ce este îmbucurător este faptul că aici vor funcționa firme de IT din Cluj și din alte părți, iar Valentin ne spune că mai multe companii de IT au început să aleagă în ultima vreme Aradul în detrimentul Timișoarei.

  IMG 2320

  Ce ne-a plăcut foarte mult? Faptul că apartamentele sunt dotate cu echipament smarthome. Chiar cu cel mai performant echipament smarthome, care funcționează pe wi-fi și nu pe fir. Acest sistem poate fi programat, sau poate fi utilizat printr-o simplă tabletă de la biroul unde muncești. Poți opri apa, poți deschide sau închide draperiile, poți face o grămadă de lucruri printre care ar fi și un sistem antiefracție prin care ți se trimit automat fotografii pe e-mail cu infractorul!

  Noi am spus destul de multe, dar încă am mai avea ce să spunem. Vă lăsăm însă în compania fotografiilor, atât cele din exterior cât și cele din interior pentru a vă edifica asupra a ceea ce am scris mai sus.

  (P)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cam mult tam-tam in jurul acestui proiect. Desigur, publicitate poate sa isi faca oricine si in plus de asta ma bucura orice proiect din urbea noastra insa cu toate astea nu pot aa nu observ niste minusuri mari:
   – accesul dinspre Tudor Vladimirescu
   – panorama aia mult laudata e doar la etajele superioare pentru ca daca stai mai jos ai vizibilitate doar la sarma pe care sunt pusi chilotii lu’ tanti Erji din ’45
   – stalpi in mijlocul camerelor si al balcoanelor. Pe bune?!
   – ca si la orice alt proiect imobiliar, calitatea materialelor e medie spre low

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.