joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Opriți din drumul ilegal spre Schengen. 34 de migranți au fost depistați la frontiera Nădlac II

  de Special Arad | 22 martie 2023, 11:28 AM | Știri Arad

  0

  34 de migranți au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în două mijloace de transport ce trebuiau să ajungă în Franța și Germania. În acest fel, cei 34 de cetățeni străini au sperat să ajungă în Spațiul Schengen.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc și un român la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, respectiv unei autoutilitare înmatriculată în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri și paleți pentru societăți comerciale din Franța și Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate mărfurilor, printre bunurile transportate, 34 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani. De asemenea, s-a stabilit faptul că toți cetățenii străini depistați ascunși au intrat legal în România în baza documentelor personale. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.