marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ONU: „Cifrele victimelor civile din Ucraina sunt mult mai mari”

  de - | 14 aprilie 2022, 9:20 AM | Internaţional

  0

  ONU a anunţat, miercuri, „4521 de victime civile în Ucraina: 1932 morţi şi 2589 răniţi”, din 24 februarie, asigurând totuşi „că cifrele reale sunt mult mai mari”. Organizaţia Naţiunilor Unite a subliniat dificultatea de a obţine informaţii din teren şi de a verifica evaluările deja stabilite, relatează AFP.

  Ministerele Apărării ucrainene şi ruse indică în mod regulat numărul soldaţilor inamici ucişi, fără ca acest lucru să poată fi verificat dintr-o sursă independentă, subliniază AFP.

  Kievul a declarat marţi că a ucis 19.600 de soldaţi ruşi de la începutul invaziei. Moscova, la rândul ei, a susţinut pe 25 martie că a ucis 14.000 de soldaţi ucraineni într-o lună.

  În ceea ce priveşte propriile pierderi militare, cele două ţări sunt mai discrete. După ce a tăcut mult timp, Rusia a precizat, pe 25 martie, că a pierdut 1.351 de soldaţi de la începutul războiului.

  sursa: știripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.