luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Olanda vrea să închidă cel mai mare zăcământ de gaze naturale din Europa

  de - | 22 ianuarie 2023, 2:35 PM | Internaţional

  0

  Olanda intenționează să închidă anul acesta cel mai mare zăcământ de gaze naturale din Europa, din cauza problemelor de siguranță, a informat duminică publicația britanică Financial Times, citând oficiali guvernamentali, transmite Bloomberg.

  Guvernul vrea să închidă până la 1 octombrie zăcământul Groningen, care timp de mai multe decenii a fost cel mai mare din Europa, dar la care producţia a fost redusă în anii 2010 din cauza cutremurelor, potrivit Agerpres.

  Dar autorităţile vor monitoriza situaţia, pentru a vedea dacă după această iarnă va exista un deficit de aprovizionare cu gaze pe continent, şi, dacă va fi nevoie, zăcământul ar putea rămâne operaţional până în octombrie 2024, a declarat pentru Financial Times Hans Vijlbrief, secretar de stat în Ministerul Minelor.

  Zăcământul Groningen, aflat aproape de graniţa cu Germania, produce doar o fracţiune din capacitatea sa.

  Totuşi, producţia continuă deoarece Guvernul este sub presiune pentru a majora cantitatea de gaze extrasă, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a provocat un deficit de aprovizionare în Europa, a explicat Vijlbrief.

  O anchetă a Parlamentului urmează să publice un raport luna viitoare care va confirma faptul că fostul Executiv a ascuns faptul că extragerea gazelor a provocat cutremure.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.