OK, cel mai folosit cuvânt din lume, e rezultatul unei glume! Când a apărut?

OK este cel mai uzitat cuvânt din lume. Câți dintre noi cunoaștem oare etimologia și semnificația acestui cuvânt? Utilizat pentru a descrie o stare de spirit, un acord, sau pur şi simplu pentru a începe o propoziţie, o teorie susţine că OK este abrevierea pentru „oll korect”, un termen din jargon apărut în anii 1830 care poate fi asemănat cu OMG-ul sau LOL-ul zilelor noastre, scrie Business Insider.
Este interesant faptul că acest cuvânt – OK – a apărut sub forma unei glume în 1839, în The Boston Morning Post, cel mai popular ziar din New England, la vremea aceea. Duminică, 23 martie, s-au împlinit 175 de la apariţie. Al optulea preşedinte al SUA, Martin Van Buren, a fost cel care a popularizat cuvântul OK. Susţinătorii preşedintelui erau cunoscuţi sub numele de OK Club , OK fiind prescurtarea de la Old Kinderhook, porecla lui Van Buren.
În 1919, Woodrow Wilson care susţinea că termenul provine din limba Choctaw l-a rescris sub forma „okeh”, pentru ca mai târziu această scriere să fie înlocuită de ortografierea mai modernă „okay”. Pete Seeger, cântăreţul de muzică folk ale cărui melodii spuneau poveşti despre limbă, l-a sprijinit pe Wilson în ceea ce priveşte etimologia cuvântului OK.
Dicţionarul de limbă Choctaw, scris de Cyrus Byington în 1915, este cea mai recentă dovadă care confirma spusele lui Wilson şi Seeger. Potrivit lui Byington şi unor dicţionare care au fost publicate mai târziu, okeh însemna „este aşa şi în niciun alt mod”.
Deşi se insistă asupra ortografierii OK, este acceptată şi varianta „okay”, pentru utilizare informală.
Comentariile portalului
Prezentarea pdf. a fost trimisa tuturor din presa de purtatorul de cuvant al Primariei, alaturi de un comunicat cu citate din declaratiile celor prezenti, astfel e un document oficial. Era (...)
Au uitat sa precizeze culturile proprii a milițienilor, cât și traficul de țigări pe care-l fac
Se felicită ei înșiși. Penibil. Au rezolvat bomba Aradului și merită laudele!