marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Oficial: Nu se acordă titlul național la handbal! Crișul Chișineu-Criș va participa la turneul de promovare, alături de alte 7 echipe din „B”

  Întrunit luni într-o videoconferință, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis înghețarea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană, dar și organizarea de turnee de promovare în „8”, la 30 de zile după ce se poate intra în săli. Astfel, fetele de la Crișul Chișineu-Criș – ocupante ale locului întâi în Seria D – vor fi prezente la turneul de promovare, alături de alte 7 echipe, clasate pe primele două locuri în cele patru serii ale ligii secunde.

  Crișul Chișineu-Criș va întâlni în primul meci al turneului final pe CS Activ Prahova Ploiești – locul secund în Seria C. În cazul unei victorii, arădencele vor juca cu calificarea în Liga Națională „pe masă”, cu câștigătoarea dintre Neptun Constanţa și HCF Piatra Neamț.

  Pentru promovarea în Liga Florilor și Liga Zimbrilor au fost mai multe propuneri: turneu de „8” la 30 de zile după ce se poate intra în săli, modelul „norvegian” sau turneu de „4”, doar cu primele clasate din serii. În cazul modelului „norvegian”, Crișul ar fi ocupat doar locul 5 într-un clasament al coefienților, în condițiile în care promovează trei formații.

  FRH a mai hotărât că nu retrogradează nimeni din prima ligă (16 echipe în viitorul sezon), iar la juniori se vor disputa direct turnee finale în aceleași perioade cu cele de promovare ale seniorilor.

  Program turneu de promovare

  * meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C
  * semifinale: Meci 1: câștigătoarea între 1A-2B și 1C-2D; Meci 2: câștigătoarea între 1B-2A și 1D-2C
  * finalele: învinsele între ele, câștigătoarele între ele

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.