joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ochelarii Apple Glass sunt acum cu un pas mai aproape de realitate

    de Special Arad | 24 februarie 2021, 10:18 AM | IT

    0

    Apple vrea să facă ochelari Apple Glass și căști pentru AR (Augmented reality) și VR (Virtual reality). Accentul Apple pe AR / VR a crescut în ultimii ani, iar un produs de realitate augmentată ar putea fi lansat încă din 2022. Apple lucrează la acești ochelari și căști cu partenerul său pentru cipuri de iPhone, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). Căștile Apple AR / VR urmând să apară mai întâi, urmate de ochelari. Dar acest lucru se poate și schimba.

    Aceste afișaje pentru ochelarii Apple nu par să fie la fel ca ecranele de 8K care sunt promovate pentru viitoarele căști Apple VR. Se pare că vor folosi ecrane OLED. Aceste căști sunt destinate proiectului axat pe AR, care este încă în curs de dezvoltare. Apple a declarat că lucrează la mai multe prototipuri de căști de realitate virtuală și augmentată și caută „cea mai convingătoare aplicație” pentru un astfel de dispozitiv, conform TechRadar.

    Ochelarii Apple vizează la început utilizatorii de nișă, iar Apple Glass ar putea ateriza la începutul anului 2022 Ce este special la afișajele OLED Apple Glass? Probabil că nu veți observa prea multe diferențe între aceste afișaje și ecranul LCD mediu pe care îl veți găsi pe un smartphone sau televizor. Diferența de bază pentru micro-OLED-urile zvonite nu se referă la calitatea imaginii, ci la design și dimensiune. Ne așteptam ca Apple să colaboreze cu Samsung pentru ecranele OLED, având în vedere că Samsung Display furnizează ecrane inclusiv pentru seria Apple iPhone 13.

    Viitoarele ecrane nu sunt dintr-o singură coală, ci o colecție de benzi mai subțiri care conțin componente necesare, cum ar fi polarizatoare și filtre de culoare (care controlează luminozitatea și culoarea luminii de pe ecrane). Colaborarea cu TSMC permite îndepărtarea unora dintre aceste componente, cum ar fi substraturile de sticlă pe care sunt construite în mod normal afișajele, pentru că nu mai sunt necesare.

    Numărul redus de componente înseamnă că afișajul TSMC folosește mai puțină energie. La rândul său, acest lucru ar permite dispozitivului Apple să dureze mai mult timp cu o singură încărcare. De asemenea, poate permite designerilor Apple să facă economii suplimentare în ceea ce privește greutatea și dimensiunea ochelarilor, utilizând o baterie mai mică.

    TSMC este cunoscut în principal ca producător de microcipuri. Apple a mai lucrat anterior cu compania, TSMC fiind furnizorul de procesoare pentru modelele de iPhone-uri din întreaga lume. Veți găsi, de asemenea, produsele TSMC în alte mărci de renume tehnologic, cum ar fi GPU-ul Nvidia 1070.

    În timp ce afișajele OLED pot părea o industrie radical diferită pentru TSMC, expertiza sa în semiconductori ar putea să o ajute substanțial în acest nou domeniu. Dacă Apple a ales designul TSMC pentru căști și ochelari, atunci s-ar putea să fie ceva special cu viitorii ochelari Apple Glass și căștile Apple AR / VR.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.