duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Obligați să stea în caratină, patru tineri au făcut o excursie până în Ungaria

  de Special Arad | 11 februarie 2022, 4:45 PM | Știri Arad

  0

  În ultimele 24 de ore jandarmii arădeni au depistat cinci persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, patru în vama Nădlac și unu în municipiul Arad.

  Joi seara în jurul orei 20.00, patru bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 56 de ani din Sibiu, s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România. După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbații figurează deja în evidențe ca fiind plasați în carantină la domiciliul declarat din județul Sibiu, în urma unei deplasări pe care aceștia au efectuat-o recent într-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

  Mai mult, cei patru bărbați, aflându-se în interiorul perioadei de carantină, au mai efectuat o nouă călătorie în Ungaria.

  Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele celor patru bărbați, este emisă o alerta de tip ,,coronavirus asociat” și, conform prevederilor legale în vigoare, aveau obligația legală să stea în carantină la domiciliu până în data de 12 februarie inclusiv.

  Totodată în aceeași seară, un alt echipaj de Jandarmerie a depistat pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat în vârstă de 25 ani care, la rândul său nu a respectat măsura carantinării la domiciliul declarat, acesta întorcându-se recent dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

  Cei cinci bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.