„O zi liberă pentru vaccinare”- propunerea legislativă, adoptată de Comisia de muncă a Senatului

  de - | 13 mai 2021, 8:49 AM | Naţional

  0

  Inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă plătită persoanelor care se vaccinează, inclusiv elevilor, studenților și militarilor, a primit miercuri raport de admitere de la Comisia de muncă a Senatului.

  Potrivit proiectului:

  (1)Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

  a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;

  b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;

  (2) Drepturile persoanelor prevăzute la alin.(1) se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituția de profil la care a fost efectuată vaccinarea.

  (3) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin.(1) și unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

  Proiectul, inițiat de deputații USR PLUS Oana Țoiu și Radu Molnar, urmează să intre la vot final în plenul Senatului, care este primă Cameră sesizată în acest caz, arată g4media.ro.

  „Propunerea legislativă „O zi liberă pentru vaccinare”, pe care am lucrat-o și am depus-o alături de Radu Molnar a fost votată în UNANIMITATE la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică. Propunerea a primit aviz favorabil de la: – Consiliul Legislativ – Consiliul Economic si Social – Comisia de Sanatate – Comisia de Buget Le mulțumesc tuturor pentru dialogul consistent. În baza votului de astazi va putea fi supusă votului în plenul Senatului și dezbătută în Camera Deputaților în regim de urgență”, a scris Oana Țoiu pe Facebook la finalul ședinței comisiei de muncă a Senatului.

  Citește mai mult pe profit.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.