sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „O uriașă oglindă a sufletului nostru” — Festivalul Internațional „Iubiți Muzica Românească!” se încheie astăzi | PROGRAM

  de Special Arad | 19 octombrie 2017, 12:38 PM | Cultură | Muzică

  0

  Festivalul Internațional „Iubiți Muzica Românească!”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național se încheie în Sala Cercului Militar, în seara de joi, 19 octombrie, la ora 19:00, sub bagheta dirijorului Dorin Frandeș, cu orchestra simfonică și corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș, în programul de audiție fiind cuprinse patru lucrări emblematice pentru scriitura contemporană.

  Într-o primă parte de concert, Tripticul lui Adrian Pop și Concertul pentru flaut, oboi, fagot și orchestră (Sonorități și anemone IV) al lui Ulpiu Vlad, o primă audiție absolută realizată cu ajutorul unora dintre cele mai valabile nume ale solisticii instrumentale românești -Dorel Baicu (flaut), Dorin Gliga(oboi), Pavel Ionescu (fagot) – iar  după pauză, Divertismentul pentru orchestră de coarde de Adrian Iorgulescu și Unda lucis, cântată pentru mezzosoprană, cor și orchestră de Dan Dediu.

  Mari maeștri ai artei componistice românești actuale deschid o perspectivă fascinantă a sensibilității omului de azi, într-un evantai stilistic înnobilat de autentice revelații. Încântătoarea transfigurare a motivelor folclorice românești (Adrian Pop), subtilitatea versatilă ca manifestare a libertății înțelepte (Adrian Iorgulescu), spiritul introspectiv străbătut de întrebări grave și stări incandescente (Ulpiu Vlad), năzuința purificată, senină spre ființă (Dan Dediu)… toate alcătuiesc o uriașă oglindă a sufletului nostru. Privim în ea?… Privim în el?… Acest concert, ca întregul festival „Iubiți muzica românească!” este pornit în căutarea… căutărilor noastre.

  Seara de 19 octombrie permite accesul liber al auditorilor, în limita locurilor existente în sala de concert.

  Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. A.F.C.N. nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  PROGRAM:

  Joi, 19 Octombrie 2017 ora 19.00 Sala Cercului Militar

  Concert vocal simfonic
  Corul şi orchestra Filarmonicii
  Dirijor Dorin Frandeş

  Dirijorul corului Robert Daniel Rădoiaş

  Solişti Dorel Baicu/flaut, Dorin Gliga/oboi, Pavel Ionescu/fagot

  În program:

  Adrian Pop: Triptic

  Ulpiu Vlad: Sonorități și Anemone IV

  Concert pentru flaut, oboi, fagot și orchestră (p. a. a.)

  Adrian Iorgulescu: Divertisment pentru orchestră de coarde

  Dan Dediu: Unda lucis – cantata pentru mezzosoprană, cor și orchestră (p. a. a.)

   

  Foto: arhivă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.