vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  O țară membră UE a dat liber la fumat în cafenele și restaurante

  de - | 27 martie 2018, 1:45 PM | Internaţional

  1

  (foto: grubstreet.com)

  Parlamentarii din Austria au votat ridicarea interdicției privind fumatul în baruri și restaurante care urma să intre în vigoare în luna mai, în ciuda unei petiții care a strâns peste 545.000 de semnături, relatează Digi24, citând Madrid Journals.

  Interzicerea fumatului în baruri, cafenele și restaurante fusese o măsură luată de fostul guvern austriac, votată de coaliția social-democrată și trebuia să intre în vigoare în luna mai. În prezent, în Austria fumatul este permis în localuri și chiar și la locul de muncă, dacă niciunul dintre angajați nu se opune.

  Însă joi, Parlamentul a votat o lege prin care va fi anulată interdicția fumatului în localuri din mai, în ciuda opoziției grupurilor de sănătate și a unei petiții semnate de peste jumătate de milion de austrieci.

  „Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în Europa modernă”, au declarat organizatorii petiției – Asociația Medicilor din Viena și Organizația Anticancer – care susțin că votul este „un exemplu rău unic în Europa”.

  Pe de altă parte, parlamentarii în favoarea fumatului în baruri și restaurante spun că o interdicție ar încălca „libertatea de alegere” a cetățenilor și că vor să protejeze afacerile patronilor de localuri, care „ar fi grav afectați” de o astfel de măsură.

  Austria a fost supranumită „Scrumiera Europei”, pentru că este una dintre puținele țări occidentale care nu a introdus încă o interdicție privind fumatul în spațiile publice. În Austria, 13.000 de oameni mor anual din cauza afecțiunilor provocate de fumat. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, în țara din Alpi există și a treia cea mai mare proporție de fumători din Europa: 30%.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un exemplu:
   In Germania, mai exact in Frankfurt am Mâine este permis fumatul in pub-uri! Nu este permis fumatul acolo unde au acces copiii: restaurante, fast-food, recepții hotel,stații ale mijloacelor de transport, spitale, scoli, Grădinițe! Dar in pub-Uri se fumează! Nu au acces persoanele sub 16 ani, iar celor între 16 și 18 ani este permis numai dacă sunt însoțite de o persoana majora! Dar de fumat se fumează!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.