O tânără profesoară din SUA îndeamnă străinii să se mute în România! Care sunt cele 13 motive determinante?

  de - | 9 august 2015, 11:39 AM | Internaţional

  0

  O tânără profesoară din SUA, care din 2010 a decis să trăiască în „exil”, s-a stabilit în Bucureşti şi spune că străinii au motive întemeiate să-şi dorească să se mute acum în România. Sorcha Sills le dă şapte motive pentru care străinii ar face asta, într-un articol publicat pe matadornetwork.com.

  Vocea Transilvaniei vă prezintă care sunt, în opinia profesoarei din SUA, ce „7 motive pentru care toţi ar trebui să ne mutăm în România chiar acum”

  1. Internetul e rapid şi ieftin

  Sorcha Sills scrie că mulţi oameni, atunci când se gândesc la România, se gândsc la cai şi căruţe, orfelinate şi vampiri. Nu se gândesc la accesul la internet care este incredibil – totuşi, asta oferă România, care este pe primul loc în Europa la viteza de download. Pe ea, serviciul de internet o costă, în prezent, 12 dolari pe lună.

  2. Costul vieţii este destul de ieftin în general

  Pentru lucrurile de bază, România are cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, scrie profesoara.

  „Chiria în Bucureşti – cel mai scump oraş din România – poate să fie cât de scumpă vrei, dar găseşti locuinţe confortabile pentru mai puţin de 400 de dolari pe lună, iar deseori chiar mult mai puţin”, scrie Sorcha Sills.

  Aceasta menţionează că sticlă de vin bun costă 6 dolari.

  „Recent am comandat două pizza, un desert, aripioare de pui şi mozzarella sticks de la o pizzerie, totul cu 12 dolari (datorită unei promoţii am primit şi o sticlă de vin gratis)”, mai notează Sorcha Sills.

  Profesoara menţionează însă că salariile românilor în general sunt mici, dar dacă lucrezi pentru o companie multinaţională, o şcoală internaţională sau eşti un freelancer de suces, poţi trăi confortabil, pe mai puţin bani decât ai avea nevoie acasă.

  3. Vei avea parte de excursii fantastice

  Sorcha Sills recunoaşte că drumurile din România nu sunt perfecte, dar spune că ţara noastră e un loc frumos de vizitat cu maşina.

  „Există Transfăgărăşanul – un drum lung, cu serpentine, cu o privelişte a munţilor ce te lasă fără aer. Când drumul a ajuns în emisiunea Top Gear, Jeremy Clarksoon a fost atât de impresionat încât i-a spus „cel mai bun drum din lume”. Dar în afară de acesta, există drumuri pe care dacă mergi poţi să vezi viaţa liniştită din mediul rural şi munţii ameninţători care trec pe lângă tine. Poţi să te opreşti în zone pitoreşti pe drum, iar asta face experienţa una de nebătut”, mai scrie Sorcha Sills.

  4. Limba română nu e atât de dificil de învăţat pentru vorbitorii de engleză

  Institutul American pentru Servicii Străine a catalogat limbile după câte ore îi sunt necesare unui vorbitor nativ de engleză să le înveţe, iar româna e în „Categoria I”, ceea ce înseamnă, potrivit profesoarei din SUA, că este una dintre cele mai uşor de învăţat limbi.

  „De asemenea, dacă ai învăţat vreo limbă romanică (în special italiana sau spaniola) îţi va fi mai uşor să înveţi româna, pentru că e de asemenea o limbă romanică. Asta nu înseamnă că nu sunt dificultăţi, dar e printre cele care pot fi învăţate uşor de vorbitorii nativi de engleză”, a mai scris profesoara din SUA.

  5. Sălbăticia din România aşteaptă să fie explorată

  „Îţi place să te caţeri, să schiezi, să te dai cu caiacul, să te uiţi la păsări sau la animale în natură sau să stai la plajă? România e uriaşă şi găseşti aici toate aceste locuri (unele nici nu au nume, dar le vei găsi dacă mergi în orice direcţie). Asta pentru că natura variată şi cele patru anotimpuri îţi permit”, scrie Sorcha Sills.

  6. Vinul românesc e ieftin, din plin şi gustos

  Sorcha Sills recunoaşte că nu se pricepe la vinuri în sensul degustării, dar are o apreciere aparte pentru vinul care e şi ieftin şi delicios, iar, în opinia ei, vinul românesc este aşa.

  „De asemenea, poate fi cumpărat din orice magazin non-stop din ţară. Gândiţi-vă doar la asta: România are una dintre cele mai vechi tradiţii în materie de vin, datând în urmă cu peste 10.000 de ani. Cu astfel de dedicaţie istorică, trebuie să presupunem că, până acum, s-au perfecţionat”, mai scrie profesoara.

  7. Oamenii sunt fantastici

  Nu în ultimul rând, Sorcha Sills scrie despre români că, în contrast cu felul în care sunt prezentaţi în media din Europa, ca cerşetori şi criminali, cei mai mulţi dintre românii pe care i-a cunoscut sunt prietenoşi, muncitori şi foarte deschişi când vine vorba de străini.

  „Recent, ţara a făcut câţiva paşi înspre mai bine, luptând împotriva corupţiei şi alegând un preşedinte care a promis să ducă ţara într-o direcţie mai bună. Poate că doar mi se pare mie, dar parcă românii sunt mai optimişti decât erau în trecut”, a notat Sorcha Sills.

  În final, Sorcha Sills scrie că, pentru un străin, e un moment bun să se mute în România şi această decizie ar fi una pe care nu o va regreta niciodată.

  Pentru a afla celelalte motive, citiți AICI!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.