marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O poezie de Marin Sorescu este afișată în metroul din Londra

  de - | 16 februarie 2020, 5:02 PM | Internaţional

  0

  O poezie de Marin Sorescu (1936-1996), tradusă în engleză, apare, din data de 10 februarie, în metroul londonez. Afișul cu poemul va sta acolo timp de patru săptămâni, informează Digi FM. Poezia „Perseverență” de Marin Sorescu a fost aleasă pentru proiectul intitulat „Poems on the Underground” (Poezii în subteran), o inițiativă care aparține mai multor instituții britanice, între care Primăria Londrei, anunță Institutul Cultural Român.

  Este un proiect care are mai bine de 30 de ani, fiind lansat în 1986, la inițiativa scriitoarei americane Judith Chernaik, care a dorit să contribuie astfel la popularizarea acestui gen literar.

  Proiectul popularizează versuri semnate de scriitori din toată lumea.

  Dincolo de afișarea pe pereții vagoanelor, poeziile pot fi găsite gratuit și într-o variantă tipărită în stațiile de metrou, în lunile februarie și martie.

  Sursa: digifm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.