vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă școală își deschide porțile la Arad, sub egida UAV și a Arhiepiscopiei Aradului

  de Special Arad | 28 februarie 2022, 4:15 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Ramona Lile: „ Școala Episcop Ioan Mețianu este un vis împlinit”

  Anul bicentenar al teologie arădene va fi marcat de deschiderea Școlii „Episcop Ioan Mețianu” înființată la Arad de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului. Autorizată prin ordin de ministru școala va începe, în cel mai scurt timp, înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. Fără taxe de școlarizare, cu program after school și posibilitatea servirii unei mese calde, copiii vor beneficia de cele mai bune condiții de școlarizare.

  „Universitatea noastră, alături de Arhiepiscopia Aradului, oferă comunității arădene o nouă opțiune de școlarizare pentru un învățământ primar de calitate. Noua școală întregește proiectul educațional al universității noastre pentru comunitatea arădeană. Este un proiect pentru care am luptat și ne bucurăm că anul acesta putem face înscrieri pentru prima generație de copii în clasa pregătitoare” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Înscrierile se vor derula conform etapelor prevăzute în calendarul înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Ceea ce e important de precizat este faptul că Școala „Episcop Ioan Mețianu” nu are circumscripție, ceea ce înseamnă că pot fi înscriși copii indiferent de domiciliu părinților.

  Școala e situată în zona centrală, pe strada Academia Teologică (la parterul clădirii Facultății de Teologie) nr. 9, aproape de Piața Mare.

  Pe cei mici îi așteaptă clase mari, spațioase dotate cu table inteligente, videoproiector. Au la dipsoziție loc de joacă în curte și vor beneficia de un program de after school foarte diversificat: activități sportive, creative, ateliere culinare, ateliere pentru învățarea unei limbi străine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.