O nouă provocare venită din partea Filarmonicii de Stat Arad: CLASSIC MEETS ROCK în inima Cetății!

  de Special Arad | 20 June 2016, 3:40 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  1

  „Dacă am început stagiunea 2015 – 2016 cu un eveniment de răsunet – opera TOSCA în Cetatea Aradului – nu putem să nu vă oferim un nou eveniment de anvergură acum, în preajma finalului de stagiune. Iar provocarea este cu atât mai mare, cu cât locul de desfășurare a concertului este aceeași fascinantă Cetate a Aradului, dar și genul concertului propus este unul cu totul aparte”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Filarmonicii de Stat Arad.

  CLASSIC MEETS ROCK va avea loc în seara zilei de sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 20,30, în fața Basilicii din Cetatea Aradului, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale – UM 01249 și fiind dedicat Zilei Regimentului II Linie – Infanterie Arad.

  Va fi o seară specială, în care melodii care au făcut legendă în rock-ul mondial vor fi interpretate într-o manieră aparte, aranjamentele muzicale pentru orchestra simfonică fiind asigurate special pentru Filarmonica de Stat Arad de Raffaele Minale. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul italian Giuseppe Carannate iar invitata specială va fi solista Emanuela Loffredo (Italia), ei alăturându-i-se minunatul nostru violonist Florin Gherghel. Astfel, cei care vor răspunde invitației noastre, vor avea ocazia să asculte prelucrări ale unor melodii precum Smoke on The Water (Deep Purple), The Jack (AC/DC), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Jump (Van Halen), Nothing Else Matters (Metallica), November Rain (Guns’n Roses) și multe altele, dar și extraordinare prelucrări în manieră rock a Simfoniei a V-a de Beethoven sau ale răvășitorului Palladio semnat de Karl Jenkins.

  La concertul de rock – simfonic CLASSIC MEETS ROCK din Cetatea Aradului accesul publicului va fi liber, dar numai în baza invitațiilor care vor putea fi ridicate de la casieria Filarmonicii de Stat Arad (care funcționează în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, între orele 9,00 – 13,00) și de la sediul filarmonicii (intrarea din parc, între orele 16,00 – 18,00). Fiind vorba despre un obiectiv militar, precizăm că toate persoanele care vor ridica aceste invitații vor fi trecute pe listele speciale, iar la intrarea în cetate vor trebui să prezinte Cartea de identitate. Mai precizăm și că accesul persoanelor cu cetățenie străină nu este permis.

  Concertul de rock-simfonic unic, care va pune în valoare minunatele calități artistice ale muzicienilor orchestrei Filarmonicii de Stat Arad, nu ar fi putut avea loc fără sprijinul și înțelegerea Ministerului Apărării Naționale – UM 01249 Arad, căruia organizatorii îi sunt recunoscători.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Unguru' frate cu un guru

   Inteleg ca aveti ce aveti cu ungurii, evreii, tiganii (oricine in afara de romani) dar cu italienii, fratii vostri de mamelon ce mama lu’ Remus si Romulus aveti?
   Ei fiind cetateni straini cum ii veti lasa sa intre daca „accesul persoanelor cu cetățenie străină nu este permis.”

   Doctorii-n logica lovesc din nou, de data asta prim doctorul Filarmonicii si capetele patrate din MApN.

   Glorie patriei!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.