O nouă lege impune ca acoperișurile clădirilor noi din Franța să aibă plante sau panouri fotovoltaice

  de Special Arad | 24 martie 2015, 11:14 AM | Eco

  0

  Franța a introdus o lege care impune ca acoperișurile clădirilor construite în zonele comerciale să fie cel puțin parțial acoperite cu panouri solare fotovoltaice, sau cu plante.

  Legea, care a fost adoptată pe 19 martie, este o versiune mai slabă a ceea ce au cerut activiștii de mediu. Apelul inițial voia ca toate clădirile noi să aibă „acoperișuri vii”. Întreprinderile vor putea acum să acopere cu plante doar o parte din acoperiș și pot, dacă doresc, să monteze în zona rămasă panouri solare fotovoltaice.

  Potrivit Global Construction Review, Franța este în urma altor țări vest-europene în ceea ce privește eforturile pentru dezvoltarea energiei solare. Prin comparație, Germania are o capacitate maximă de aproximativ 40GW, Italia are 17GW, iar Franța are doar 5GW, aproximativ la fel ca și Marea Britanie, care valorifică mai mult energia eoliană.

  De fapt, capacitatea solară a Franței a scăzut în 2013, reprezentând acum doar 6% din capacitatea totală europeană.

  Energia nucleară a generat 83% din energia electrică a Franței în 2012, însă guvernul socialist al țării dorește să adauge mai multă energie regenerabilă în mixul național.

  Acoperișurile verzi sunt promovate de ecologiști pentru că, printre alte avantaje, acestea reduc energia necesară la răcirea și încălzirea clădirilor. De asemenea, ele pot crea habitate pentru fauna sălbatică, cum ar fi păsările.

  Sursa: Solar Magazin

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.