O nouă experienţă Erasmus+ a Liceului Național de Informatică Arad

  de Special Arad | 3 iunie 2019, 9:59 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. În perioada 26-31 mai mai a avut loc în Portugalia cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului ”Common Mind And Global Cooperation In Mathematics Teaching”, proiect Erasmus+ în cadrul căruia Liceul Național de Informatică Arad este partener cu școli din Polonia, Portugalia, Slovacia și Turcia. Evenimentul, organizat de ” Agrupamento de escolas Terras de Larus-Escola Basica de Cruz de Pau”, a avut ca scop diseminarea de bune practici în domeniul predării matematicii în gimnaziu.
  În cadrul parteneriatului se are în vedere crearea de materiale didactice inovative în domeniul matematicii, valorizarea la scară cât mai largă a experiențelor din cadrul proiectului și consolidarea dimensiunii europene în școlile partenere prin preluarea unor modele din școlile vizitate.
  La această mobilitate au participat 6 cadre didactice: prof. Maria Pașcalău, directorul liceului, prof. Daniela Lazăr, director adjunct, Diana Lădariu, coordonator proiect, prof. Doina Lorant, Daciana Moraru, și Carmen Rus.
  Pe durata celor 5 zile, au fost organizate activităţi diverse în care profesorii din ţările partenere au interacţionat, au comunicat, au lucrat împreună, depăşind barierele lingvistice şi culturale: participanţii au fost integraţi în activităţile şcolii gazdă, fiind repartizaţi în clase la lecţii de matematică și au participat la activități în cadrul Universității de Științe din Lisabona și la o conferință cu tema: “Metode și tehnici de predare a matematicii și rezolvare a problemelor”.
  În acelaşi timp, vizita de studiu organizată de instituţia gazdă a oferit profesorilor participanţi oportunitatea de a se familiariza cu valori ale patrimoniului istoric şi cultural al Portugaliei.
  Proiectul în sine se dorește o pledoarie pentru matematică, aceasta fiind privită prin prisma proiectului ca sumă a ramurilor sale, ca un mijloc de a modela lumea şi ca un limbaj.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.