joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă amendă pentru RETIM. Garda de Mediu a amendat compania cu 100.000 lei! Viceprimarul monitorizează conform promisiunii

  de Andrei Fuliaș | 29 aprilie 2018, 9:08 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Se „împute” treaba în ceea ce privește compania RETIM și contractul de salubrizare pentru Zona 1 din județul Arad mai ceva ca gunoiul care zace pe străzile Aradului de aproape o săptămână.

  Compania de salubrizare încasează amendă după amendă. În ultimele zile, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Poliția Locală, a amendat în mai multe rânduri compania RETIM pentru ineficiența de care a dat dovadă în gestionarea problemei gunoaielor de pe străzile orașului.

  Astăzi aflăm că Garda de Mediu a amendat RETIM cu o sumă uriașă: 100.000 de lei – după ce inspectorii au constatat „probleme grave privind colectarea deșeurilor”. Mai exact, inspectorii Gărzii de Mediu au amendat compania pentru că, deși avea termen să remedieze problema până sâmbătă la ora 16:00, problemele au continuat și după termenul limită. Drept urmare, RETIM a primit un nou termen limită pentru remedierea problemelor, acesta fiind 01.05.2018, la ora 20:00. Cel mai probabil, dacă problemele vor persista, Garda de Mediu va amenda din nou compania.

  În tot acest timp, se pare că un singur reprezentant al autorităților arădene este preocupat cu adevărat de aceste probleme. Acesta este viceprimarul Călin Bibarț, pe care de câteva zile îl vedem mergând prin oraș și inspectând ceea ce fac cei de la RETIM. Tot el, Bibarț, a amenințat compania cu ruperea contractului dacă nu își face treaba. Într-o ultimă intervenție publică, viceprimarul a declarat că Faţă de zilele trecute se vede o îmbunătăţire, dar Retim-ul încă mai are suficient de lucru. Mai au de demonstrat. Sper ca şi în zilele următoare să lucreze în acelaşi ritm susţinut. De altfel de miercuri, de când se reia activitatea la instituţii, voi solicita la ADI Deşeuri să ne prezinte fişa tehnică, cu care s-au prezentat la licitaţie. În documentaţia tehnnică trebuie să apară toate maşinile pe care şi le-au asumat că vor fi prezente, în oraşul nostru pentru derularea acestui contract şi apoi vom compara cu intrările de la groapa de gunoi, ASA, groapa ecologică cum o ştiu arădenii, pentru a compara numărul maşinilor asumate că vor lucra în oraşul nostru şi câte au intrat cu gunoi în fiecare zi acolo, pentru a vedea cum stă situaţia. Ca să concluzionăm, cei de la Retim mai au la dispoziţie câteva zile pentru a demonstra că vor, că pot şi că au cu ce”.

  31444732 2090083827947516 1282135419613347840 n

  Între timp, primarul Gheorghe Falcă sau vicepreședintele Consiliului Județean, Sergiu Bîlcea, sunt „invizibili”, acesta din urmă fiind chiar cel care răspunde la nivelul CJA de ADI Deșeuri Arad și de aceste probleme. Un alt reprezentant al autorităților, în calitatea sa de director al ADI Deșeuri Arad, instituția care a încheiat contractul cu RETIM, combate nevoie mare pe Facebook, cu cetățenii, încercând să găsească diferite explicații pentru situația de față.

  P.S. – Acum am aflat că Garda de Mediu a reacționat și a aplicată această amendă, dar lansăm o întrebare: poate acționa o firmă de genul RETIM-ului în municipiul Arad fără autorizație de mediu?

  P.P.S. – Rugăm toți cetățenii să ne trimită fotografii cu modul în care a fost făcută colectarea gunoiului în zonele în care locuiesc! O puteți face pe pagina noastră de Facebook sau pe adresa de email [email protected].

   

  În continuare redăm comunicatul Gărzii de Mediu:

  Comunicat de presa GNM CJ Arad 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu am să aplaud intervenția și nici nu mă pot bucura de amenzile acordate. Cu toate că am comentat cam așa pe 29.04 <> acum după reacția lor mă întreb „De ce așa de târziu?”

   De ce au așteptat ca subiectul să devină Scandal public?
   De ce nu au acționat la începutul săptămânii, când deja era clar că retim nu-și respectă asumările contractuale?

   Acum avem negru pe alb, din partea unei instituții de control, că retimul este o societate care și-a început activitatea cu stângul în orașul nostru. Cine este în acest caz delegatul ales al comunității municipiului în Scandalul retim? „Fantasticul” Țolea! El „capabilul-incompentent” a negociat un contract cu o societate nepregătită tehnic, deci incapabilă, să acționeze într-un contract asumat. Când am spus că declarațiile celor doi șăfi, sunt minciuni, a sărit, comentând că „vorbesc aiurea”.
   Stimabile, acum ce mai ai de zis?
   1. Ai mijlocit un contract AIURIT, să nu zic fraudulos.
   2. Ai menageriat trecerea la Colectarea Selectivă a deșeurilor menajere, extrem de prost.
   3. Nu ai respectat fișa postului de vice-primar, din poziția de ales al cetățenilor, așezându-te de partea societății, în loc să ne reprezinți pe noi, cetățenii.

   Noi cetățenii Aradului, cum putem să-i amendăm pe cei responsabili de acest Mare Fiasco???
   Este o demonstrație evidentă a incapacității menageriale a Echipei filfizonului falcă și a bâlbâitului de cionca.
   Sunt și vor rămâne niște submediocrii, din punctul de vedere al prestației.

   Tuturor binevoitorilor, apărători ai acestor mincinoși, ce au admonestat ziarul și pe noi comentatorii ca fiind Furibunzi – Obsedați antagoniști ai lui falcă, din motive personale și nicidecum obiectivi, îndreptățiți să criticăm, … Ei? No?! Ce aveți de zis? Acum avem negru pe alb, că au dat-o în bară. Sau ei nu sunt de vină?

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Comentariul la care mă refeream este:

    Peterpan
    Aprilie 29, 2018 la ora 9:30 am

    Fără să încerc să fiu gigicontra, dar mă întreb, „Ce cusur au onor instituțiile avizate, să se AUTOSESIZEZE în problema cauzată arădenilor, de un menagement deficient al colectării deșeurilor menajere?”

    +3 voturi
    +1
    -1
  2. Mergeți pe străzile din aradul nou nu sa ridicat gunoiul de 1 saptamana,constituției,colonie,ady endre,posada+ străzi secundare chiar vă bateti joc de oamenii prima dată îi puneti sa meargă după pubele iar apoi nu mai veniți să ridicați gunoiul chiar nimeni nu răspunde pentru consecințele semnării contractului cu primăria?pana la urma singurii care putem face dreptate suntem noi prin vot dar pe mulții nu îi intereseaza MULTUMIM PRIMARIEI pentru confortul creat si grija voastra pentru un oraș mai curat RUSINEEEE,sper ca atare ca aradenii sa nu uite confortul creat acum la alegeri

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Votul este mult prea departe. Până la el cetățeanul uită.
    ACUM! Ca și o instituție de control, ce amendează acum și nu peste 2 ani, așa și noi cetățenii ar trebui să avem pârghii concrete („butoane” de apăsat) prin care să Amendăm personal pe acei ce cred că ei sunt intangibili.

    De ce nu există răspundere directă și modalități de amendare în cazul unor dovezi clare de incompentență, sau pur și simplu rea voință, a celor ce primesc un salariu să ne administreze orașul???
    Din moment ce constatăm că se cheltuie foarte mulți bani și în schimbul lor primim doar făcături, că suntem „bombardați” permanent cu minciuni, că nu se face ceea ce ar trebui, ci doar ce vrea unul sau altul din șleahta aceasta de mincinoși incapabili, atunci nu ar fi normal să avem la dispoziție un buton „Atenție”, „Amendă” și unul definitv „Afară”.
    Până la alegeri, ei se „reinventează” și vor califica, ca și în cazurile anterioare, critica îndreptățită ca fiind „rea voință”, „fackenews”, … „manipulare murdară a opoziției”, samd.

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.