luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă acțiune de dezinsecție și deratizare, programată pentru săptămâna viitoare

  de Special Arad | 7 august 2020, 10:41 AM | Știri Arad

  0

  O nouă acţiune de dezinsecţie şi de deratizare este programată să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.  Tratamentul de dezinsecţie se va aplica pe domeniul public şi privat al municipiului Arad, în perioada 10-13 august 2020, între orele 21:00-05:00, iar cel de deratizare, în aceleași zile, dar între orele 10:00 -17:00. Ambele tratamente se vor aplica în funcţie de condiţiile meteorologice.

  Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este EXIT 100 EC –insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acţiune, destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari –Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Musca Domestică) şi târâtoarelor (gândaci de bucătărie –Blatella germanica, Blatta Orientalis).

  În cazul deratizării, produsul biocid utilizat este VARAT BLOCK.

  Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

  Activitatea de deratizare va fi derulată în colaborare cu S.C. TOP S.A. și vor fi vizate suprafețe exterioare deschise: zonele verzi din parcuri, aliniamentele stradale, zonele căminelor de vizitare ale rețelei de canalizare pluvială, zonele de depozitare ale gunoaielor menajere, zonele din proximitatea piețelor (Piața Fortuna, Piața Miorița. Piața Alfa, etc) precum și suprafețele interioare din clădirile aflate în subordinea Primăriei Municipiului Arad.

  Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat.Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.