O masă de șah din colecția lui Nicolae Ceaușescu, fabricată la CPL Arad, scoasă la licitație

  de Dan Lazăr | 21 septembrie 2020, 2:59 PM | Naţional | Știri Arad | Topic special

  1

  FOTO Fototeca online a comunismului românesc

  Licitaţia de design interior organizată online de casa Artmark, în data de 1 octombrie, va cuprinde și o masă de şah din fosta colecţie a lui Nicolae Ceauşescu, care a fost confecţionată într-un atelier românesc, conform Agerpes, posibil la Arad.

  Potrivit Artmark, masa de şah de mari dimensiuni, dotată cu două postamente sculptate, va fi scoasă la vânzare începând cu preţul de pornire de 500 de euro. Piesa de colecţie este însoţită de certificatul de provenienţă RAAPPS şi de vânzare în licitaţiile organizate la începutul anilor 1990 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidenţiale.

  Din lemn de esenţe diverse, masa de șah are toate șansele să fi fost realizată la fostul combinat de mobilă CPL Arad, de unde au plecat, de-a lungul anilor, diverse obiecte de mobilier, spre diferitele case de protocol ale soților Ceaușescu.

  Masa de şah se regăseşte între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecţie care vor fi scoate la vânzare în Licitaţia de design de interior. Printre acestea se numără garnituri pentru salon, colecţii de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravane Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpi Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de şemineu sau vase din materiale rare.

  DETALII MASA DE ȘAH

  Masă de șah, masivă, cu picior balustru, canelat, ramificat în patru tălpici, cu două sertare masive la centură și blat pătrat, cu bordură perlată. Cu picior de rezervă. Din colecția Nicolae Ceaușescu.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.