vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O jurnalistă din Rusia a protestat în direct la postul național. „Sunteţi minţiţi. Nu războiului!”. A fost arestată și riscă 15 ani de închisoare | Video

  de - | 15 martie 2022, 11:33 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  Marina Ovsyannikova, jurnalistă angajată a televiziunii de stat Channel One, a întrerupt principalul program de ştiri al televiziunii, luni seara, protestând faţă de războiul lui Vladimir Putin. Ulterior, a transmis un mesaj înregistrat în care a spus că îi este rușine că a lucrat ani de zile la propaganda Kremlinului.

  Jurnalista a apărut în spatele prezentatoarei ştirior cu o pancartă, strigând „Opriţi războiul. Nu războiului!”, scrie The Guardian, citat de Pagina de Media.

  Pe pancartă era afişat mesajul: „Nu credeţi propaganda. Sunteţi minţiţi. Nu războiului!”.

  În timp ce Marina Ovsyannikova striga „Opriţi războiul”, prezentatoarea de ştiri a continuat să citească ştirile, ba chiar a ridicat puţin vocea pentru a o acoperi pe jurnalista care protesta. În câteva secunde, pe ecran au apărut imagini, iar când s-a revenit în studio, Marina Ovsyannikova dispăruse.

  După protestul său curajos, jurnalista ar fi fost arestată, potrivit OVD-Info, un ONG rusesc pentru drepturile omului, care a publicat şi un clip video cu mărturiile jurnalistei, clip ce fusese înregistrat înaintea protestului.

  Reuters îl citează pe juristul Pavel Chikov, șeful Agora International Human Rights Group, care a confirmat că jurnalista a fost dusă la o secție de poliție din Moscova.

  „Din păcate, timp de câțiva ani am lucrat la Pervîi Kanal (n. red. – în traducere: Channel One) și am lucrat la propaganda Kremlinului, îmi este foarte rușine de asta chiar acum. Mi-e rușine că mi-am permis să spun minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine că am permis zombificarea poporului rus. Am tăcut în 2014, când începuse totul. Nu am ieșit să protestăm când Kremlinul l-a otrăvit pe [liderul opoziției Alexei] Navalny. Doar urmărim în tăcere acest regim anti-uman. Acum, întreaga lume s-a îndepărtat de noi și următoarele 10 generații nu se vor putea curăța de rușinea acestui război fratricid”, a declarat jurnalista în înregistrarea făcută publică, citată de The Guardian.

  Jurnalista riscă închisoare de până la 15 ani, în contextul noii legi adoptate la Kremlin, potrivit căreia ruşii nu au voie să răspândească aşa-zise „fake news-uri” despre armata rusă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.