joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Transportat la spitalul de copii din Timișoara, băiatul ars de la Iacobini este în stare critică

  de Special Arad | 23 iunie 2014, 12:30 PM | Știri Arad

  1

  O fetiţă în vârstă de doi ani şi zece luni din localitatea Iacobini, aparținând comunei Brazii, din judeţul Arad a murit, în noaptea de duminică spre luni, iar cei doi fraţi mai mari ai acesteia sunt în stare critică, în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa lor în timp ce copiii erau singuri şi încuiaţi în casă.

  UPDATE: Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cauza probabilă a incendiului de la Iacobini a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor inflamabile față de sursa de încalzire.


  Incendiul a izbucnit într-o casă din satul Iacobini, aflată la o sută de kilometri de municipiul Arad, în estul judeţului, în timp ce trei frați – două fetițe în vârstă de doi ani şi zece luni, respectiv cinci ani, şi un băieţel de şase ani – erau singuri acasă, fiind încuiaţi în locuință.

  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, incendiul a izbucnit într-o cameră a casei în care se aflau copiii şi care era încălzită de o sobă cu plită deasupra căreia se aflau la uscat haine. Pompierii care au intervenit la incendiu cred că focul a izbucnit de la o haină căzută pe plita încinsă.

  Conform purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, la sosirea echipajelor de pompieri casa era cuprinsă de un fum dens, cei trei copii fiind găsiți intoxicați cu fum.

  Cel mai mic dintre frați – fetiţa de doi ani şi zece luni – a decedat, nemaiputând fi salvată de medici, care au făcut manevre de resuscitare timp de 45 de minute.

  Ceilalţi doi copii mai mari – fetița de cinci ani şi băieţelul de şase ani – s-au intoxicat grav cu fum.
  Băiatul a fost transportat cu elicopterul la un spital de copii din Timişoara, cu afecţiune pulmonară gravă provocată de fum şi cu arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corporală. Sora acestuia este în stare critică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de unde va fi transferată cu elicopterul la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

  „Fetiţa este în comă indusă, intubată şi cu ventilaţie. Arsurile, care sunt pe zece la sută din suprafaţa corporală, nu pun probleme, însă arsurile de căi respiratorii superioare sunt grave şi dau un pronostic rezervat”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Arad, Adrian Wiener pentru Realitatea TV.

  Poliţiştii au început cercetările în acest caz, iar din primele informaţii reiese că părinţii copiilor erau plecaţi din localitate la cules de cireşe.


   

  UPDATE: 

  Reprezentanții Spitalului de Copii Luis Țurcanu din Timișoara, susțin că băiatul ars este în stare critică, și că abia peste aproximativ două săptămâni, în funcție de evoluția stării lui, se vor putea pronunța. ”Copilul este detubat, de azi, însă e în faza critică, care va dura încă 10 – 12 zile”, a declarant dr. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nici nu știi ce să spui… Atâta durere te lasă fără cuvinte. În mod sigur o familie săracă… Părinții s-au dus la cules de cireșe să facă niște bani. Au avut încredere în băiatul cel ”mare” de 6 ani… Soba însă nu trebuia încălzită în niciun caz dacă au plecat de-acasă. Totuși, cum să lași niște copii mici nesupravegheați?! într-adevăr, inconștiență maximă din partea părinților, în special a mamei! Au fost sute de exemple tragice de incendii casnice izbucnite tocmai când părinții au plecat de acasă lăsându-și copiii singuri. Durerea merge mână-n mână cu uriașa inconștiență atât de scump plătită… Și pt asta trebuie să se dea o lege – să nu-ți lași copiii singuri acasă mai ales cu o sursă de foc prin preajmă?!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.