O fată de 14 ani s-a sinucis, după ce prietenul său ar fi ameninţat-o că o părăseşte

  de Special Arad | 12 iunie 2014, 1:42 PM | Naţional

  1

  O fată în vârstă de 14 ani, din localitatea băcăuană Motoşeni, s-a sinucis în curtea locuinţei bunicilor iubitului său, spânzurându-se de un copac, cel mai probabil în urma unor certuri pe care le avusese cu prietenul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, fata a fost găsită spânzurată de un copac în curtea locuinţei bunicilor iubitului său, din localitatea Motoşeni, fiind alertate atât Poliţia, cât şi Ambulanţa de către rudele prietenului copilei.

  Fata de 14 ani a recurs la gestul extrem după ce s-ar fi certat cu prietenul său, în vârstă de 20 de ani, care ar fi ameninţat-o că o părăseşte.

  “Motivul pentru care minora s-a sinucis urmează a fi stabilit cu exactitate în urma anchetei declanşate în acest caz. Cert este că fata avea o relaţie de prietenie cu un tânăr de 20 de ani. De altfel, trupul minorei a fost găsit în grădina bunicilor iubitului său”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

  Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău au declanşat propria anchetă în acest caz, având în vedere că fata de 14 ani provenea dintr-o familie cu alţi patru copii.

  Autorităţile statului urmează să stabilească dacă este vorba despre neglijare din partea părinţilor şi se impune luarea unor măsuri de protecţie pentru minorii rămaşi în familie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Suntem o țară a comentariilor pt că faptic nu facem nimic. O astfel de tragedie ar fi trebuit dezbătută public și trași la răspundere aspră toți cei vinovați pt moartea unui copil nevinovat. Familia, niște iresponsabili ca toți cei care fac copii pt alocații sau din greșeala instinctului primar needucat. Fata asta ar fi trebuit să fie la școală, să se pregătească pt testele trecerii spre liceu… Ce ”prietenie” poate exista între un copil și un bărbat de 20 de ani?! Unde le-a fodt mintea părinților?!- niște dezmembrați, ori alcoolici plus scandaluri/bătăi gen moldova protvora5. Copiii cresc ca buruienile în șanțuri. Dar școala ce păzește?! Inutilă întrebare. Dirigența nu cred că-și mai are sensul. Dar neamurile bărbatului de ce au acceptat să le intre în casă un copil de 14 ani?! Nimeni, nicio instituție nu se ocupă de sufletele copiilor mai ales de acei cu familii în derivă – care nu primesc absolut nicio educație pt viață?! Și-atunci te mai miri că se spânzură un copil? Dacă ar fi stat de vorbă cineva competent cu fata (nu a avut cu cine vorbi despre problemă) peste o zi-două ar fi râs de prostia din capul ei și i-ar fi întors individului spatele definitiv!… S-a pierdut în eternitate un suflet nevinovat. Indiferența față de suferința semenului de lângă tine – unul dintre cele mai mari păcate ale lumii.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.