joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O familie din Austria acuză Protecția Copilului Arad de fals în documente. Un copil bolnav ar fi fost dat spre adopție ca fiind sănătos!

  de Raluca Medeleanu | 10 februarie 2016, 7:47 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Atenția publicului este îndreptată din nou spre un caz „halucinant”, în care DGASPC Arad (Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului) este acuzată că a dat spre adopție, unei familii din Austria, un băiețel bolnav mințind -în documente oficiale – cu privire la starea de sănătate a acestuia. 

  Nu este pentru prima dată când instituția arădeană este implicată în scandaluri. Amintim doar câteva situații stânjenitoare în care a fost pusă recent conducerea DGASPC: acuații de luare de mită pentru „rezolvarea” unor dosare de handicap, „închiderea ochilor” în cazul morții unui băiat dintr-o casă familială din Lipova și în cazul unei fete care s-a spânzurat în Beliu, sau reacția întârziată în cazul a două fetițe violate din Arad.

  Cea mai nouă „poveste”, scoasă la iveală (și) de postul de televiziune Antena 1, pune din nou instituția într-o lumină proastă: o familie din Austria acuză DGASPC-ul că ar fi oferit documente medicale false pentru adopția unui băiețel presupus „clinic sănătos” care, de fapt, suferă de epilepsie și ADHD.

  În articolul colegilor noștri se arată că deși medicul de familie a diagnosticat corect băiatul, rapoartele întocmite de DGASPC au mușamalizat totul: „a observat şi crizele de epilepsie şi a recomandat un consult la un specialist. Rezultatele nu au apărut în dosar ani la rând. Mai târziu, familia a dus copilul la acelaşi specialist. În urma noii vizite, medicul a emis două adeverinţe medicale. Cea care a ajuns la familia adoptivă nu avea menţiunea ADHD. Iar fără studii medicale, ei nu au ştiut cât de grav este diagnosticul.
  La sfârşitul lunii decembrie 2014, adopţia a rămas definitivă. Cu aproximativ două săptămâni înainte, familia a primit şi adeverinţa medicală cu diagnosticul ADHD. Prea târziu, însă.
  Odată ce adopţia a devenit definitivă, au sperat că băiatul se va adapta treptat. Dar starea lui se tot agrava. Şi au menţionat asta şi celor de la Protecţia Copilului care veneau să monitorizeze adopţia şi să facă rapoarte.
  O înregistrare a familiei arată, însă, că psihologul şi responsabilul de caz erau prezenţi atunci când au făcut raportul, în casa familiei.
  În lipsa unui control, dosarul de adopţie poate arăta oricum. Iar problemele de sănătate ale copiilor pot fi îngropate sub un teanc de documente contrafăcute.”

  Special Arad a contactat Direcția Generală de Asistență Comunitară și Protecția Copilului Arad pentru a afla care este poziția oficială a instituției raportată la cazul prezentat de jurnaliștii de la Antena 1. În urma mailului trimis, DGASPC a refuzat să comenteze, cum o face de destule ori (din frică sau cu musca pe căciulă?…) susținând că atâta timp cât se află în plin proces, legea nu îi obligă să facă public niciun detaliu.

  DGASPC Arad informare caz antena

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Directoarea Stark, nesimțita, incompetenta si corupta, ca de obicei. Pusă de penalul pușcăriaș Iotcu pe funcție de conducere, fără sa îndeplinească vreun criteriu de performanța. De etica, deontologie, conduita…ce sa mai vorbim? O mahalagioaica, tupeista, care a avut neobrăzarea sa recunoască public faptul ca a fost numita politic! Vedeti? Asta înseamnă sa fii mafioata!!!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.