luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O echipă de elevi de la Liceul Special „Sfânta Maria” a construit un robot și a participat cu el la una dintre cele mai importante competiții de robotică

  de Special Arad | 22 ianuarie 2020, 2:36 PM | Educaţie

  0

  Gabriel, Sebastian, Adrian, Emanuel, Ciprian, Ionela și Alexandra sunt elevi cu cerințe educaționale speciale de la Liceul Special ,,Sfânta Maria” din Arad. Pasiunea comună pentru tehnologie și roboți, și implicarea mentorilor, au dus la formarea echipei de robotică RoboTeam Alpha, transmit reprezentanții instituției de învățământ.

  Prin utilizarea principiilor de inginerie în domeniul roboticii, echipa RoboTeam Alpha a construit un robot capabil să meargă într-o misiune spațială care să poată ajuta la construirea unui oraș Skystone.

  Acest robot, RO 052, a fost prezentat, sâmbătă, 18 ianuarie, în cadrul Concursului Demo Winter Robotics Games Timișoara – BRD FIRST Tech Challenge, cea mai importantă competiție națională de robotică.

  „Prin participarea la edițiile concursului BRD FIRST Tech Challenge, continuăm să construim, continuăm să ne transpunem visele în realitate, uniți, dăruiți și implicați în acest domeniu al roboticii. Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care ne susțin și fac posibilă participarea noastră la astfel de competiții: BRD FIRST Tech Challenge România, S.C. Solaris Cleaning S.R.L., Asociația Club Lions Arad 2007, ONG Integra Arad – mentori echipă: profesor Toma Sorin Sauliuc, profesor Victor Vancu şi informatician Ovidiu Nistora”, au declarat reprezentanţii şcolii, adăugând că vor continua pe principiile lui Helen Keller „Sunt doar un om, dar sunt cineva; nu pot face totul, dar pot face ceva, nu voi refuza să fac acel lucru pe care pot să-l fac”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.