O casă de pe strada Deseanu a luat foc duminică seara

  de Special Arad | 30 May 2022, 9:12 AM | Știri Arad

  0

  Duminică seară, in jurul orei 21:40, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină in municipiul Arad, pe strada Deseanu, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o casă particulară.

  ​Imediat, la fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, încadrate cu 8 salvatori. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, cuprinzând două încăperi a casei, cu posibilitate de propagare la restul imobilului.

  Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22:50.
  Lupta cu flăcările a durat aproximativ o oră. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

  Au ars mobilierul și bunurile aflate in cele două încăperi. S-au degradat pereții, pe o suprafața de aproximativ 400 mp.

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
   
  În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al județului Arad reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
   
  • Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
  • Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
  • Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
  • Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.