vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O atletă legitimată la CSU Arad este campioană mondială la alergare montană!

  de Dan Lazăr | 17 noiembrie 2019, 1:06 AM | Sport | Topic special

  0

  Cristina Simion (CS Universitatea Arad – CSA Steaua București) a devenit campioană mondială la alergare montană, în cursa disputată sâmbătă, la Villa de Angostura (Argentina), ea contribuind și la medalia de bronz cucerită de echipa României.
  Sportiva a terminat prima cei 41,05 kilometri, depășindu-le pe Adeline Roche și Blandine L’Hirondel (ambele Franța). La echipe feminin, România s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz, iar la echipe masculin, țara noastră a terminat pe poziția a cincea.

  „Cristina a crezut într-o medalie”

  „Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți”, a declarat, pentru site-ul FR de Atletism, antrenorul Ionuț Gălițeanu, cel care s-a ocupat de pregătirea sportivei.

  simion

  „O surpriză plăcută”

  „Victoria Cristinei reprezintă o supriză plăcută pentru delegația României. Este un semn că alergarea montană are viitor în România. Comunitatea alergătorilor montani trebuie să se dezvolte și acum are toate argumentele. Avem echipe bune de seniori. Această victorie ne îndreptățește să cerem organizarea Campionatului European de alergare montată în țara noastră. La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt. Felicitări sincere Cristinei și celor care s-au ocupat de pregătirea eu. Felicitări sincere tuturor pentru ceea ce au realizat la acest Campionat Mondial”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

  birca3

  România a fost reprezentată la competiția din America de Sud de o delegație care are în componență nouă sportivi: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.