O „asociație” de 14 ciobani arădeni și sibieni – vânzări de lactate în valoare de 2,3 milioane de euro în anul 2017

  de Special Arad | 26 martie 2018, 7:55 AM | Chişineu Criş | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Fabrica de lactate Cris Sib Lacto din Socodor, judeţul Arad, un business deţinut de 14 ciobani arădeni şi sibieni, a vândut anul trecut brânzeturi de circa 10,6 mil. lei (2,3 mil. euro) în lanţurile de magazine Lidl, Mega Image, Carrefour şi Profi, dar şi la export unde fermierii fac 30% din business.

  Cris Sib Lacto produce în jur de 150 tone de brânzeturi lunar, atât din lapte de oaie, cât şi de vacă. Pe timpul verii, cât timp oile dau lapte, Cris Sib Lacto procesează circa 25.000 de litri de lapte de oaie pe zi, iar pe timpul iernii fabrica procesează în jur de 7.000- 8.000 de litri de lapte de vacă pe zi, potrivit reprezentanţilor companiei. Fabrica de lactate din Socodor poate procesa până la 70.000 de litri în 24 de ore.

  „Vindem circa 60% din producţie sub marca privată a retailerului şi 40% sub brand propiu. Mă avantajează să vând sub marca privată magazin pentru că am piaţă de desfacere pentru marfă. Dezavantajul este că nu te cunoaşte clientul. Fiecare unitatea de procesare are o serie şi un număr care sunt trecute pe ambalajul mărcii private, însă trebuie să fii specialist ca să ştii cine l-a produs“, a spus Ioan Branga, preşedintele societăţii pe acţiuni Cris Sib Lacto.

  Fabrica de lactate Cris Sib Lacto trimite bânzeturi la export de circa 600.000 euro, în Slovacia, Spania, Italia şi de curând în SUA .

  Sursa: zf.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.